Skip to main content

Nino Hrustemović polako gradi svoju muzičku karijeru.

Nino Hrustemović u posljednje vrijeme intenzivno radi u studiju kod dugogodišnjeg prijatelja Amira Ćefe na coverima i autorskim pjesmama.

Destinacije Sa Najboljim Provodom U Srbiji

Nedavno je objavio cover za kultnu pjesmu Dine Dvornika “Zašto praviš slona od mene”.

nino hrustemović
Nino Hrustemović oduševio coverom za hit Dine Dvornika (VIDEO)

Drago mi je da su reakcije pozitivne. Inače, nekako sam uvijek volio ovu pjesmu i redovno je pjevam na nastupima. Dino Dvornik je bio jedinstven i originalan pjevač i teško da će neko zvučati kao on. Najviše se radujem autorskim pjesmama koje polako ali sigurno dobijaju svoj oblik – kaže Nino Hrustemović koji dodaje da za svaku obradu snima video i sve će biti dostupno na spotifyju, deezeru, apple musicu.

nino hrustemović
Nino Hrustemović oduševio coverom za hit Dine Dvornika (VIDEO)

Nino je veoma svestran muzičar i pjevač. Sa svojim bendom “NH Unplugged” nastupa za internacionalnu publiku isključivo na engleskom i njemačkom jeziku, ali nisu mu strani ni nastupi za Balkance na kojima pjeva zabavnjake, ali i narodnjake i sevdalinke.

– Kroz karijeru sam se kalio u različitim objektima, tako da za svakog imamo repertoar i pjesme. Radim i “bendovski” i akustično, jer nastupam nekad sa bendom, a nekad smo samo dvojica na bini ili ponekad čak i ja sam. Najviše uživam kad nas je bar četvero na bini.

Pored Njemačke, sve više nastupamo u Austriji i po potrebi južnije do mora. Sviram u barovima, klubovima, a za proslave me, uz balkanske, angažiraju i njemačke kompanije. Sviramo i različite vrste zabava, od svadbi, preko rođendana i proslava matura do godišnjica brakova. Jedino još nisam pjevao na razvodu – kroz smijeh govori Nino Hrustemović.