Skip to main content

Nino Hrustemović – publici u našoj zemlji znan kroz pjesme i spotove “Remek djelo vraga” i “Samo moje srce zna”.

Najbolji telefoni do 200 evra

Nino Hrustemović – Stručnjak za obrade

Muzičar je napravio dužu studijsku pauzu kako bi se posvetio fakultetu, ali je u međuvremenu nastavio sa nastupima i svirkama. Sada će se ponovo aktivirati i snimiti nekoliko muzičkih obrada. Za jesen najavljuje i nove autorske pjesme, a možda čak i jedan duet.

– Bio sam mlađi, krenuo ofanzivno, nisam se štedio i brzo sam se umorio. Kada ste u snazi i kada vas vodi ogromna ljubav i želja za ostvarivanjem muzičkih ciljeva, ne osjetite umor. Sve do jednog momenta, kad osjetite da ne možete više fizički izdržati sve te napore. Paralelno sam vodio nekoliko projekata u muzici, studirao i radio.

U periodu pauze sam se posvetio sebi i nastavio sa usavršavanjem tehnike pjevanja i izgradnjom sebe kao gitariste, tako da sam u više navrata bio gitarista Dragane Mirković na koncertima. Moj bend pod nazivom “NH Unplugged”, sa kojim nastupam za internacionalnu publiku isključivo na engleskom i njemačkom jeziku, bilježi značajne pomake – kaže Nino Hrustemović.

nino hrustemović
Nino Hrustemović

Za publiku trenutno priprema nekoliko obrada, a svakodnevno snima u studiju kod njegovog dugogodišnjeg prijatelja Amira Ćefe, gdje planira snimati i svoje pjesme.

– Snimamo videa za svaku obradu i sve će biti dostupno i na spotifyju, deezeru, apple musicu, youtubeu… Radim i “bendovski” i akustično, jer nastupam nekad sa bendom, a nekad smo samo dvojica na bini ili ponekad čak i ja sam. Najviše mogu pokazati i uživati kad nas je bar četvero na bini. Radim i na coverima za “NH Unplugged” – nastavlja Nino Hrustemović.

nino hrustemović
Nino Hrustemović

Kada je u pitanju fakultet, privodi kraju studije zdravstvenog menadžmenta. Položio je sve ispite i sada piše diplomski rad.

– Ni to nije bilo lako, s obzirom da živim u Minhenu, a studiram u Frankfurtu. Živim na točkovima. Tako da ću se vjerovatno do kraja godine upustiti u nove izazove i na tom poslovnom polju, iako mi je na sadašnjem radnom mjestu savršeno dobro, skoro kao kod kuće, ali u zoni udobnosti nema napredovanja – zaključuje Nino Hrustemović.