Skip to main content

Odavno neki spot na estradnom nebu u samom startu nije izazvao ovoliko kotraverzi kao novo video ostvarenje Milice Pavlović za pjesmu Crna jutra (Balkan S&M).

Spot koji je za par dana dostigao blizu pola miliona pregleda na njenom YouTube kanalu, vizuelno je bogato produciran od strane ekipe iz NN Medije. U spotu Milica je dominantna žena koja ne bježi ni od ženskih dodira, a muškarac joj je „pod nogama“, a u jednom trenutku je kao i Kosovka djevojka i to je ono što je izgleda najviše pogodilo neke njene pratioce.

sa novim spotom milica pavlović uzburkala duhove na balkanu (video)
Milica Pavlović

Milica se oglasila na društvenim mrežama

To je otišlo tako daleko da se jutros i sama Milica posredstvom svog profila na društvenim mrežama oglasila sa porukom: – Dragi ljudi, neko sam ko poštuje apsolutno sve nacije, dok svoju zemlju i svoj narod gledam kao svetinju! Najviše na svetu volim zemlju iz koje potičem, gde su mi koreni i u kojoj živim. Iskreno, veoma mi je žao ako je neko moj prethodni post pogrešno protumačio i doživeo kao uvredu. Nije mi to bila namera. Ja volim istoriju svoje zemlje i svog naroda, i izuzetno je poštujem. Kao vernik, najiskrenije verujem u dobre ljude, u dobre namere i dobra dela, i to je ono jedino što se računa u ovom životu! Budite dobri sebi i vašim najmilijima.

Kada je scena koja je izazvala oprečne reakcije u pitanju, zbog samog teksta pesme smo želeli da predstavimo ženu koja je simbol Balkana, dok je muškarac koga neguje muški simbol junaštva. Scena je bukvalno veličanje onoga što je najbolje i najlepše u našoj istoriji. Neverovatno je da izazove i trunku prljavih misli. Junakinja pesme traži ljubav zbog koje se gine, pa je simbol više nego jasan. Pošto takvu ljubav ne nalazi, pokazuje šta želi.
Možda neki od vas nisu najbolje razumeli pesmu ili analizirali tekst, ali poruka je izuzetno snažna i u duhu ljudi koji žive na Balkanu… 

sa novim spotom milica pavlović uzburkala duhove na balkanu (video)
Milica Pavlović u novom spotu kao Kosovka djevojka

Nakon ovoga nema potrebe dalje raspravljati na temu i ove pjesme i ovoga spota, nego neka svako zauzme svoje mišljenje i zadrži ga za sebe jer muzika je tu da spaja i uveseljava, a to i ova pjesma i ovaj spot i tek kako čine …

(Narodni.ba)