Skip to main content

Koja vam je prva asocijacija kada se spomene ranac?

Najveći broj odgovora biće škola, budući da se ova vrsta torbe u njoj najviše i koristi. Mada, kako su se vremena promenila, tako se promenio i običaj njegovog nošenja, zbog čega ga menjaju torbe na jedno rame, kros-bodi torbe i tako dalje. Međutim, za one najmanje, ranac je ipak neizostavan.

A od malaca školaraca, došli smo i do toga da je ranac kao svakodnevnu torbu moda uneli u život svih, pa je sasvim uobičajeno videti da devojka u izlasku ima neku manju verziju, da radnici u raznoraznim institucijama ne mogu da funkcionišu bez njega, da roditelji potrepštine za decu pakuju u specijalno dizajniran ranac predviđen za njihove potrebe i tako spisak možemo produžiti, čini se, u nedogled. Ali, kome su to rančevi i posebno dizajnirane torbe najpotrebnije? Kada se one koriste i kada je u najvećoj meri važno obratiti pažnju na izradu, kvalitet, pa onda i sve ostalo?

Anatomski rančevi za školu kao podrška zdravlju i razvoju

Da li ste znali da se najveći problemi u razvoju, posebno u vratnom, kičmenom i ramenom delu dešavaju u periodu nižih razreda osnovne škole? Razlog tome su u najvećoj meri rančevi koji nisu prilagođeni ni uzrastu deteta, niti njegovoj konstituciji, a ni samom teretu koji se u njima nosi.

S obzirom na veliku količinu knjiga, svezaka, te dodatnog školskog pribora, neophodno je da vaša odluka uvek budu anatomski rančevi za školu. Svojom specifičnom izradom, prilagođeni su telu deteta, te ravnomernoj raspodeli tereta, tako da on ne predstavlja opasnost po dečije zdravlje.

Anatomski rančevi za školu najpre imaju anatomska leđa, koja se prilagođavaju leđima dece, tako da ništa ne žulja, ne grebe i dete ne oseća ništa što se u rancu nalazi na svojim leđima. A ovo je ranije bio čest slučaj, da se osećaju ivice knjiga, lenjiri, šestar, olovke… Pored toga, ramenice, odnosno rameni kaiševi su takođe anatomski postavljeni dovoljne širine, da prilikom nošenja ne predstavljaju teret ramenima kroz opet žuljanje ili bilo kakvo ometanje. Već takav njihov dizajn čini da se teret oseća u znatno manjoj meri od onoga kakv jeste. Dodatni sigurnosni kaiševi koji se nalaze na grudnom i stomačnom delu, poslednja su karika u bezbednosti za zdravlje i normalan razvoj dece. U ovakvim okolnostima, anatomski rančevi za školu čine da je teret sasvim ravnomerno raspoređen, da ni u jednom trenutku ne ometa funkcionisanje deteta, pa nema hoda uz krivljenje kičme napred ili nazad, niti svaljivanja tereta na jedno rame.

Njihovom kupovinom, samim odabirom, činite svom detetu uslugu koja će mu i te kako značiti tokom celog života. A pored toga, dostupni su u najrazličitijim bojama, dezenima, pa deca mogu birati sama kako će njihov ranac izgledati. Jer uz sve, to je veoma važno kako bi veseli i zadovoljni odlazili put škole svakog dana.

Rančevi za avanture travel blogera

Pored školaraca, kvalitetni rančevi potrebni su i blogerima čije usko interesovanje jesu putovanja svuda po svetu. Koliko god se pakovali u kofere, putne torbe, ranac tokom putovanja je neizostavan, jer u njega uvek ide ono najbitnije, a posebno je važan za kraća putovanja kada on predstavlja i najvažniji deo prtljaga.

Otkada su influenseri postali zanimljivi celom svetu, tema koja većinu okupira jeste kolika je zarada blogera, a pored toga i kako dolaze do brojnih saradnji. Svoj uticaj koji ostvaruju na društvenim mrežama oni pretapaju u marketing novog doba, ostvarujući i veoma impresivne zarade, ali zato u svojim poslovanjima uvek biraju i kvalitetna pratioce, pa je tako za travel blogere neizostavno da imaju kvalitetan ranac za pakovanje, izdržljiv i kvalitetan kofer, a pored toga garderobu koja je udobna, slikabilna, kao i obuću u kojoj je moguće što udobnije preći sve te kilometre po svetu. Zato, ako želite da putujete tako lagano kao oni, bilo da se interesujete za sferu njihovog interesovanja uz cilj da i sami osetite kolika je zarada blogera ili želite samo da posetite što više, pratite savete koje daju u vezi sa praktičnim pakovanjem i samim planom puta.

Poslovne torbe za laptop bez kojih dan ne može da se zamisli

Od jednog posve zanimljivog i neobičnog zanimanja, dolazimo do svih presotalih profesija koje podrazumevaju upotrebu interneta i korišćenje laptopa. A takve su skoro sve, zar ne? Laptop i internet postali su obaveza većina profesija i rad se bez njih ne može ni zamisliti, ako ne svakodnevno, onda u svom većem delu. Zato je važno, posebno ako ste u pokretu i nosite svoj posao svuda sa sobom, da imate i kvalitetne torbe za laptop koje će vam pružiti brojne mogućnosti, ali i onu najvažniju, a to je potpuna zaštita laptopa i drugih stvari koje u samu torbu pakujete.

Torbe za laptop su dizajnirane tako da u prvom redu očuvaju vaš uređaj u potpunosti urednim, bez ikakvih oštećenja uticajem spoljašnjih faktora. To znači da laptop štite od udaraca, krzanja prilikom pada, kvara prilikom pada, ali i od vode, pa su u velikoj meri ove torbe napravljene od vodootpornih materijala. Ovo je važna karakteristika torbe za laptop, jer kiša može da se dogodi uvek i svuda, a posebno je vlaga prisutna u jesenjim i zimskim danima. Pored toga, njihov dizajn je osmišljen tako da prati sve potrebe jednog savremenog poslovnog čoveka.

Uz glavnu pregradu posebno osmišljenu za skladištenje laptopa, tu su i odvojene pregrade za dodatne uređaje, poput prenosive baterije, punjača za laptop, ali i telefon. Dodatnih gedžeta, poput bežične tastature, miša, kamere ili fotoaparata, slušalice… Naravno, tu će se uvek naći i odeljak osmišljen  za rokovnike, dokumenta, novčanik, tako da sve što vam je potrebno u jednom poslovnom danu, ali i van njega, možete da smestite u jednu torbu. Zato ako ste često van kancelarije, radite od kuće ili se bavite određenim zanimanjem u svojstvu frilensera, ulaganje u kvalitetnu torbu je ozbiljan must have.

Kada vi birate kvalitet torbe ili ranca kao primarnu karakteristiku? Videli smo da je kod školaraca to pod brojem jedan, ali se nadamo da će se vaš izbor svesti na planiranje i odlazak u neke lepe krajeve, da malo izmaknete svakodnevnici i uživate u svemu što se pred vama nađe, sigurni da su vaše stvari obezbeđene gde god da se nalazite.