Skip to main content

Ovih dana sa više strana dolazi vijest da Halid Bešlić i Dino Merlin spremaju duet?

Jusuf Gazibegović: Rješenje na desnom beku

Koliko u tome ime istine rekao je sam Bešlić, odogovarajući na pitanje novinara portala Faktor:

– Ima naznaka. Dino je specifičan i perfekcionista i njemu sve prepuštam. Neka on odluči. Uskoro snimam spot za pjesmu “Neretva”. Lagano se pripremam i za prve nastupe nakon duge pauze. U julu imam ugovorene prve svirke. Iskren da budem, ovaj odmor i pauza mi je dobro došla. Imao sam vremena za sebe i porodicu. Ipak, koncerti još dugo vremena neće biti kao prije. U BiH je najbitnije da se vakciniše barem 50% stanovništva da bi imali razloga za optimizam – zaključuje Halid.

Halid Bešlić u novom filmu Danisa Tanovića

Inače Halid je u protekom periodu više zaokupljen glumom nego pjesmom. Naime on se pojavljuje u jednoj od uloga u novom filmu Danisa Tanovića „Deset u pola“ i glumi … sam sebe.

halid bešlić - uskoro prvi nastupi nakon pandemije, fotografija je iz pečuha decembar 2019 godine
Halid Bešlić – Uskoro prvi nastupi nakon pandemije, fotografija je iz Pečuha decembar 2019 godine

Inače ovo nije njegovo prvo pojavljivanje na filmskom platnu, on je 2004. godine za film Pjera Žalice “Kod amidže Idriza” snimio numeru autora Saše Lošića “Malo je malo dana”, koja je postala megahit. Dvije godine kasnije glumio je kafanskog pjevača u “Karauli“, dok je u filmu „Armin“ korištena njegova pjesma “U meni jesen je“, a u prvencu Jasmile Žbanić filmu “Grbavici” pjesma “Prvi poljubac”.

Ipak Halid se najviše raduje prvim nastupima koje ima zakazane za juli mjesec, nakon popuštanja mjera zbog pandemije.

foto – Halid Bešlić FB