Skip to main content

50.000 KM za edukacijske i projekte zaštite i unapređenja okoliša

Telemach fondacija prezentovala je danas predstavnicima medija i nevladinih organizacija svoj novi program regionalnih grantova kao poseban vid podrške lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini. Program je prvenstveno namijenjen finansiranju obrazovnih projekata, te projekata brige o okolišu u manjim lokalnim zajednicama, kojima su ovakvi izvori podrške limitirani.

Program regionalnih grantova značajan je iskorak u segmentu korporativne filantropije kako za Telemach fondaciju, tako i za bosanskohercegovačko tržište u cjelini.  

„Lidersku uloga u poslovnom svijetu, prvenstveno kroz inovativan pristup i vrhunski kvalitet usluga koje nudimo, nastojimo prenijeti i na područje korporativne filantropije i djelovanja prema lokalnim zajednicama u kojima smo prisutni.  Naš program regionalnih grantova, koji danas najavljujemo, ima za cilj da putem odobrenih grantova koji su strateški usmjereni, pravimo velike promjene u lokalnim zajednicama kojima su izvori finansiranja, posebno kada su u pitanju projekti edukacije i brige o okolišu, teško dostupni“, istakla je Hajdi Mostić, predsjednica UO Telemach fondacije i članica Uprave Telemach BH te naglasila da će korisnici grantova osim finansijske pomoći imati i stručnu pomoć od strane Telemach fondacije kako bi svoje projekte što uspješnije implementirali .

„Kreirali smo jedinstven program i platformu podrške lokalnim zajednicama koje će moći kandidovati lokalne edukacijske i okolišne projekte čija je namjera poboljšanje uslova života u ovim zajednicama. Naš stručni žiri, kojeg čine istaknuti aktivisti iz različitih sfera društvenog djelovanja odabrat će minimalno 10 najuspješnijih projekata, koje ćemo podržati i čiju ćemo implementaciju pratiti tokom ove godine“, istakla je Maja Tursunović, direktorica Telemach fondacije.

Selekciju projekata vršit će stručni žiri u sastavu:

  1. Hajdi Mostić, predsjednica Upravnog odbora Telemach fondacije
  2. Vesna Bajsanski-Agić, izvršna direktorica Fondacije Mozaik
  3. Ivana Erić, novinarka N1 televizije
  4. Vedran Šimunović, direktor Intera tehnološkog parka
  5. Maida Bilal, direktorica Fondacije Krug života Kruščica
  6. Kristina Šešlija,   aktivistica sa dugogodišnjim iskustvom u vođenju nevladinih organizacija