Skip to main content

Ramazan u životu Armina Muzaferije ima posebno mjesto

Ramazan je vrijeme kada je Armin Muzaferija prethodnih godina imao veliki broj nastupa, a ove godine sveti mjesec odlučio je provesti u krugu porodice.

Salo na trbuhu – 10 najboljih savjeta za gubitak sala

– Ranije sam imao veliki broj nastupa širom Bosne i Hercegovine i Turske, ali ove godine porodica je na prvom mjestu. Sada sam  porodičan čovjek i nastojim da što više vremena provedem sa sinovima i kćerkom. Trudim se da vrijeme provodim sa najdražima i da zajedno uživamo u svim ljepotama ramazana. Lijepo je kada ljepote iftara dijelite sa hiljadama ljudi, ali ništa ne može zamijeniti ljepotu i taj osjećaj da iftarite sa svojom porodicom u kućnoj atmosferi. Sve dođe u svoje vrijeme – kaže Armin Muzaferija.

ramazan armin muzaferija
Ramazan u životu Armina Muzaferije (V1DEO)

Naš umjetnik ističe da ga najljepši doživljaji vežu uz mubarek mjesece.

– U privatnom životu najljepše stvari su mi se dešavale u toku ovoga mubarek mjeseca. Tokom ramazana sam upoznao svoju suprugu i dobio prvo dijete – nastavlja Armin.

Nakon ramazana Muzaferiju očekuju bajramski koncerti u Bihaću (21.04) i Beču (22.04).

– Bajramski koncerti su nešto posebno. Radujem se bajramskim koncertima u Bihaću i Beču. Lijepo je sa hiljadama ljudi učiti ilahije, pjevati sevdalinke i moje pjesme po kojim će me publika, nadam se, dugo pamtiti. Karte za koncert u Beču su rasprodate nakon sedam dana – kaže Muzaferija koji dodaje i da će 29. aprila nastupiti u njemačkom Osnabriku.