Skip to main content

Ruksaci za djecu i vječita dilema kako odabrati pravi?

Ruksaci za djecu nisu obični ruksaci, koji možemo odabrati na kontu njegovog izgleda.

ruksaci za djecu
Ruksaci za djecu

Postoji nekoliko faktora koje trebamo slijediti kako bi odabrali pravi ruksak.
Školski ruksak Vašeg djeteta vjerojatno će biti najteži predmet što se tiče kupovine. Ruksak će se svakodnevno koristiti za nošenje predmeta u školu i iz nje, a vjerovatno i za posliješkolske aktivnosti. Mora izdržati dakle svakodnevnu upotrebu, uključujući putovanja u školu i iz škole, i dodatno nošenje, vjerovatno nepažljivo od strane naših mališana.
Odaberite ruksak koji se nalazi između djetetovog struka i vrata. Ruksak za djecu trebao bi biti mali i lagan. Ruksak se ne smije podizati iznad vrata Vašeg djeteta ili spuštati ispod struka, a ne smije imati okvir ili bilo koji drugi teški materijal, koji će dodatno otežati teret Vašem djetetu.
Kvaliteta
Najveći izbor školskih ruksaka dostupan je tokom sezone pred povratak u školu. Tokom tog perioda primijeti ćete da se kvaliteta i cijena mogu jako razlikovati. Ovo je zato najbolje vrijeme da iskoriste prednosti ove sezone. Kupujte pametno.
Možda ćete doći u iskušenje da kupite jako jeftin ruksak koji je u trendu (u datom momentu), ali uvijek imajte na umu da nije lako pronaći dobar ruksak.
Jeftini, nekvalitetni ruksaci obično traju nekoliko sedmica do nekoliko mjeseci, u najboljem slučaju.
Postoji nekoliko faktora na koje trebate obratiti pažnju.
Izbjegavajte labave i neravne šavove koji se lako mogu „rasporiti“.
Provjerite ima li pohabanih rubova tkanine koji bi se mogli rasplesti ili rasporiti. Uvijek pored kvalitetnih šavova provjeravajte i patent zatvarače. Obzirom da mogu biti izloženi raznim vremenskim uslovima, bilo bi dobro da imaju preklope od platna kako bi zadržal vodu i ostale vanjske elemente van ruksaka.
Veličina.
Ruksaci za djecu moraju biti dovoljno kompaktni da ih može nositi svako dijete, ali dovoljno prostrani da u njih stane sve bitno. Bilo bi dobro da ruksak koji odaberete za Vašeg mališana bude dovoljno veliki da format A4 nesmetano stane u njega. Dobara veličina je negdje između 10 i 15 centimetara.
Sigurnost.
Danas postoje razni ruksaci i torbe. Ono što se podrazumijeva pod pojmom sigurnosti su svakako široke naramenice, podstavljena leđa i remen za prsa. Također imajte na umu gdje se nalazi oznaka s imenom. Idealno je da se postavi na unutrašnjost ruksaka, tako da lični podaci Vašeg djeteta ne budu izloženi svima. Isto vrijedi i za ruksake s monogramom za malu djecu: Sigurnije je držati se inicijala umjesto imena djeteta. Zato što bez dileme živimo u jako čudnom svijetu.


Njega.
Mrlje i nered idu rame uz rame sa mališanima, čak i sa onim najpažljivijim. Ruksak koji se može prati u mašini za veš je uvijek dobra ideja, bez obzira u kojem su dobu, ili barem onaj kojeg je lako izbrisati.
Razmotrite osobni stil Vašeg djeteta
Vaše će dijete nositi ruksak u školu i iz škole svakog školskog dana. Samim tim je potrebno da bude jako kvalitetan. Međutim jako je teško iskombinovati i kvalitet i omiljeni lik na ruksaku. Češće je slučaj da mališani posegnu za nekvalitetnim ruksacima.
Potražite jarke boje i trendovske uzorke na visokokvalitetnim ruksacima.
Jednom kada imate boju ili uzorak koji se sviđa Vašem djetetu, dodajte dodatke kako biste ruksak personalizovali u stil koji se sviđa Vašem mališanu.
Ovdje možete dodati privjeske za ključeve i stikere koji prikazuju osobne interese Vašeg djeteta. Također možete dodati i bedževe i razne naljepnice.
Dopustite svom mališanu da pomogne u odabiru. Predškolska je doba vrijeme da naučite izražavati individualnost, tako da Vaše dijete vjerojatno ima neke ideje o svom ruksaku! Pokažite im nekoliko opcija ono što smatrate da je dobro i kvalitetno. Ukoliko planirate kupiti jako kvalitetan i skup ruksak koji će mališan koristiit više od godinu dana, preporučuje se da bude jednobojan i klasičan, jer djeca su često trenutno zaluđena nekim likom iz crtanog.

ruksaci za djecu
Ruksaci za djecu