Skip to main content

Šaban Šaulić u Šapcu, je danas dobio spomenik koji je podignut u njegovu čast.

Šaban Šaulić je tako simbolično na dan kada bi proslavio 71. rođendan dobio spomenik u rodnom gradu.

Ljeto u Tuzlanskom Kantonu: 10 destinacija za posjetiti

Najbliža porodica, prijatelji i pripadnici sedme sile okupili su se u velikom broju na autobuskoj stanici, odakle je, kako kažu stihovi njegovog hita, “S namjerom pošao u veliki grad”.

Ovo spomen obilježje, visoko oko četiri metra, nalazi se na uglu Ulica kralja Milana i Mačvanske, a najveći dio sredstava obezbjedila je porodica Šaulić uz podršku prijatelja, dok je grad Šabac finansirao postavljanje postamenta i uređenje neposredne okoline spomenika.

Uz pjesmu “Žal”, otkrivena je statua, a članovi porodice nisu mogli da sakriju emocije ponosa i sreće, ali i tuge za pokojnim pjevačem koji je ostavio veliki trag na našoj muzičkoj sceni.

šaban
Šaban Šaulić u rodnom Šapcu dobio spomenik - Danas bi proslavio 71. rođendan

– Ovaj dan smo slavili Šaban i ja nekih 45 godina, kao njegov rođendan. Ima simboliku to sve danas… Mi smo beskrajno tužni, ta tuga nikad neće proći, ali danas izuzetno ponosni što je Šabac, na čelu sa gradonačolnikom, sa svim građanima, podržao inicijativu da se Šaban, koji je prije 50 i nešto godina sa namjerom krenuo u veliki grad s ovog mjesta i osvojio svijet svojim anđeoskim glasom, dobrotom, poštenjem, danas, eto, vrati ovde – istakla je Goca, koja je zaplakala tokom ovog događaja.

Goca nije mogla da obuzda emocije i suze tokom pjesme “Gordana”, koju kako kaže nakon njegove smrti nikada nije poslušala, kao i da će morati jednom to da učini.

šaban
Šaban Šaulić u rodnom Šapcu dobio spomenik - Danas bi proslavio 71. rođendan

Ovom događaju prisustvovali su Zorica Brunclik i Miroljub Aranđelović Kemiš, kumovi i dugogodišnji porodični prijatelji Šaulića.

– Ovaj dan danas znači da svako može da dođe ovdje, da stane uz ovaj spomenik i podsjeti se svega onoga što je Šaban uradio za narodnu muziku i što je ostavio za sva vremena. Prvi put poslije tri godine govorim o tome, što znači da je vrijeme na neki način učinilo svoje – da razum preovlada, da se ne ugušim od plača kad god mu pomenem ime… Iako će u dubini duše ostati vječna žal. On je za sva vremena jedan jedini, kao prijatelj – ne bismo se družili 40 i nešto godina, ne bih ga ja vjenčala da nismo pronašli tu neku sponu koja nas je vezivala kao umjetnike, kao ljude – istakla je Zorica za Grand Online. Pogledajte kako je bilo …

https://www.instagram.com/reel/CiKcdTzM7at/?utm_source=ig_web_copy_link