Skip to main content

Poznati harmonikaš Samir Nurkić posljednjih godina svirao je na svadbama poznatih u Hrvatskoj, BiH, Srbiji, Sloveniji i brojnim evropskim zemljama, a sada je došao red da i sam stane pred matičara.

Koje Kafane Beograd Su Najpoznatije?

On je na 10. godišnjicu veze sa njegovom izabranicom Amelom, u kojoj je dobio sina Tarika (5) i kćerku Zaru (2), ljubav krunisao brakom. Svadbeno veselje je organizirano u krugu porodice i bliskih prijatelja u poznatom zagrebačkom restoranu Sofra.

samir nurkić sa djecom, mladom i kumovima
Samir Nurkić sa djecom, mladom i kumovima

Kum mu je bio Sead Ali, poznati zagrebački ugostitelj čija porodica drži jednu od najstarijih zagrebačkih slastičarni Srebrnjak, a kuma mladenki dugogodišnja porodična prijateljica. Među zvanicama je bio i Nurkićev prijatelj producent Amir Puškar, a veselje je harmonikom “začinio” prijatelj i kolega Antonio Alić.

Samir Nurkić i Amela – Deset godina ljubavi krunisali brakom

samir nurkić stao na "ludi kamen": 10 godina ljubavi krunisano brakom
Samir Nurkić stao na "ludi kamen": 10 godina ljubavi krunisano brakom

– Hvala svima koji su nam ovaj najbitniji trenutak u životu učinili nezaboravnim. Posebno organizatorici svadbe, našoj prijateljici Kristini Kovačević – Mamin Blog. Naučio sam da sviram na tuđim svadbama, pa sam morao malo i na svojoj, da vidim kako prsti sa burmom rade na harmonici – kaže Samir Nurkić.

samir nurkić - 10 godina ljubavi
10 godina ljubavi

Samir Nurkić je veliku popularnost stekao učešćem u regionalnom takmičenju “Supertalent”, a od prve obrade „Zvončića“, publiku u regionu stalno oduševljava izvođenjem poznatih pjesama na harmonici u svom jedinstvenom aranžmanu.

samir nurkić stao na "ludi kamen": 10 godina ljubavi krunisano brakom
Samir Nurkić stao na "ludi kamen": 10 godina ljubavi krunisano brakom