Skip to main content

“Samo u tami” je intimna pjesma koja govori o ljubavi.

Kantautorica i multiinstrumentalistica iz Hrvatske Lana Škrgatić pjesmom “Samo u tami” najavila je svoj drugi studijski album.

Salo na trbuhu – 10 najboljih savjeta za gubitak sala

– Kada sam pisala tekst i muziku bila sam inspirirana nekim situacijama iz raznih životnih priča nekih dragih ljudi, i tako je sve jednostavno izašlo iz mene. Radi se o ženi koja nije prebolila svog partnera i iako je njihova romansa davno završila, ona se prisjeća sretnih vremena kada zatvori oči. Zato su strofe tako intimne i usamljene, a refreni tako otvoreni i puni – kaže Lana Škrgatić.

Osim najave albuma, s pjesmom “Samo u tami” dolazi i novi zvuk koji Lana do sada nije njegovala.

– Ja sam autor teksta i muzike, a aranžman su uz mene radili Marko Gačina i Ivan Puž. Bas gitaru je snimila moja basistica Tea Mišković, a za kompletnu produkciju se pobrinuo Marko Gačina. Za video spot, na koji sam jako ponosna, je zaslužan Borna Hržina, jedan mladi i talentirani reditelj. Moja želja je bila da uključim umjetničko klizanje u spot. To je meni lično najljepši sport kojim sam se i ja bavila kao djevojčica i osvojila četvrto mjesto na juniorskom prvenstvu u Jugoslaviji.

"samo u tami"
"Samo u tami" nova muzička avantura Lane Škrgatić"(V1DEO)

Divni mladi klizači Josipa Jagodić i Petar Miklenić su uz mene na klaviru dodali svoju čaroliju na ledu i magiju pjesme “Samo u tami”, a za rasvjetu su se pobrinuli Weddas production.  Jako sam zadovoljna reakcijama publike u prvih par dana. Nadam se da će ljudi prepoznati emociju i da će pjesma pronaći svoj plasman u eterima, a, najbitnije od svega, da ćemo još puno puta imati prilike predstaviti pjesmu uživo – govori pjevačica. 

Kantautorica i multiinstrumentalistica koja nastupa pod umjetničkim imenom Lana.S uveliko radi na svom drugom studijskom albumu.

"samo u tami"
"Samo u tami" nova muzička avantura Lane Škrgatić"(V1DEO)

– Jako se radujem novim kreativnim i kantautorskim momentima. Za mene nema ljepše nego stvarati muziku i sarađivati sa drugim kreativnim i otvorenim ljudima. Bila sam članica grupe “Zabranjeno Pušenje” gotovo pet godina i sarađivala sam sa raznim drugim izvođačima, a na novom albumu svakako planiram pokoju saradnju, iako još nisam sigurna tačno s kime – nastavlja Lana.S predstavljajući svoj novi singl “Samo u tami”.

U narednom periodu ona ima veliki broj zakazanih nastupa u Hrvatskoj i Njemačkoj.

  • Nastupi su najbolji način da vidimo koliko su naše pjesme uspješne. Prošlo ljeto smo par puta nastupili i u Bosni i Hercegovini, i, kao i uvijek, bilo nam je predivno. Publika nas je odlično prihvatila i imamo nove pozive. Svakako se nadam dolasku u Sarajevo što prije, kako bih se uživo predstavila ljudima i nadam se otpjevala i pjesmu “Sarajevo” koju sam napisala upravo za taj grad i koju sam snimila sa Draženom Žerićem Žerom. Često sam boravila u Sarajevu kada sam bila članica grupe “Zabranjeno Pušenje”, i šeher me je naprosto očarao – kaže Škrgatić.