Skip to main content

Sarajka Selma Rebihić, koja već više od 20 godina živi u Americi, objavila je singl prvijenac “Na brzaka”.

Jusuf Gazibegović: Rješenje na desnom beku

Muziku, tekst i aranžman za numeru potpisuje Dejan Đurković Englez, producent i vlasnik „Dynamic Productions Canada“ i gitarista benda „Srčani Udar“.

selma rebihić sarađuje sa fabrikom hitova
Selma Rebihić sarađuje sa Fabrikom hitova

Rebihić je u New Yorku radila u modnoj industriji, završila je frizersku školu, a muzika joj je isprva bio hobi kojim je sada odlučila da se ozbiljnije bavi.

Selma Rebihić godinama živi u Americi

– Kroz život sam često imala priliku da se srećem sa muzičarima, pjevačima i amaterima. Oduvijek sam imala veliku želju da pjevam. Mislim da u životu treba raditi ono što voliš i što te čini sretnim. Dobila sam ponude, tako da sam i ja počela da pjevam prije nekih par godina kada sam se doselila na Floridu. Imala sam nastupe prije, ali i tokom cijele ove pandemije. Pričala sam često kako bih voljela snimiti neku pjesmu i spot, iako se pjevanjem ne bavim dugo, tako da mi je prijatelj preporučio Dejana Đurkovića. Tako sam i snimila pjesmu i spot, nekako sve na brzaka. Pjesma koju mi je Dejan predložio i za koju je on napisao tekst i muziku mi se mnogo svidjela jer je drugačija od svih. Sve u životu se dešava s nekim razlogom, a neke stvari se dešavaju nekako spontano i brzo. Najvažnije mi je da me publika voli onakvu kakva jesam, prirodnu, pozitivnu, uvijek nasmijanu i veselu. Hvala mojoj publici koja cijeni moj rad, djela i trud- kaže Selma koja najavljuje i jedan duet koji će uskoro snimiti.

selma rehibić godinama živi u americi
Selma Rebihić godinama živi u Americi

Nakon prvog singla Rebihić će nastaviti rad na novim pjesmama, a dugoročni plan joj je izdavanje albuma u saradnji sa Đurkovićem i Dynamic produkcijom, koja će i kao zvanični izdavač biti zadužena za digitalnu distribuciju na preko 200 vodećih platformi prodaje i streaminga.

PRIČA SE: Halid Bešlić Sprema Duet Sa Dinom Merlinom

Inače, „Dynamic Productions Canada“ postoji od 2005. godine i radi u uskoj saradnji sa Gremy Concerts Toronto na organizaciji najvećih koncerata i turneja u Kanadi i Americi za najveće zvijezde s naših prostora. Sarađuju i komponuju za veliki broj domaćih i stranih izvođača raznih žanrova muzike, a dosta tih pjesama je uspješno plasirano na vodeće domaće muzičke tv i radio programe, kao i vodeće top liste. Tako je Dynamic i dobio nadimak “Fabrika Hitova”, kako je i registrovana njihova domena fabrikahitova. Dynamic produkcija također sarađuje i sa drugim autorima na plasmanu njihovih djela, a neki od kompozitora i producenata u mreži saradnika Dynamic produkcije kao što su Milić Vukašinović, Danijel Popović i mnogi drugi su iza sebe ostavili veliki broj hitova.

Selma Rebihić – Na brzaka