Skip to main content

SENCHO – Senad Ajanovića je počeo pjevati prije 17 godina u Big Brothers Bandu iz Tuzle.

Sencho je sa ovim bendom svirao uglavnom po klubovima i snimili tri autorske pjesme (Srušio se svijet, Nemoj biti tu i Glad).

Najbolji telefoni do 200 evra

Krajem 2019.godine Sencho se prvi put pojavljuje kao solista, i to u pjesmi “Jedna ljubav, jedan grad” koju je snimio sa nekoliko muzičara iz Tuzle. 2020. godine snima svoju prvu pjesmu kao solista “Ostati svoj” u saradnji sa Adnanom Hadžibegićem Herom koja je dobro prošla kod publike.

Tada odlučuje snimiti jedan mini CD, i u toku snimanja svojih pjesama, gostuje na pjesmi “Izdrži, budi jak” autora Dragana Pejića, koju snima sa nekoliko regionalnih instrumentalista i pjevača, te duet pjesmu sa grupom Jutro, “Tih se godina pjevala”.

Prvi Senchin album nosi naziv po prvoj snimljenoj pjesmi “Ostati svoj” a pored naslovne pjesme tu su još i “Sretni biraju”, “Izdrži, budi jak”  “Hej moji vi” i “Ti i ja”. 

sencho
Sencho predstavio novi single "Ti i ja" sa albuma "Ostati svoj"

Autori pjesama su: Adnan Hadžibegić Hera, koji je i izvršni producent, Alen Lemešević, Milena Ludajić i Dragan Pejić. Pjesme su snimane u studiju LUNA – Sarajevo, kod Alena Lemeševića, studiju MB – Zagreb, kod Dade Marinkovića, studiju MAT – Tuzla, kod Dragana Divjaka i studiju ACOUSTIC –  Tuzla, kod Adnana Hadžibegića.

U snimanju pjesama su učestvovali Adnan Hadžibegić, Alen Lemešević, Jasenko Isaković, Dragan Rokvić, Dado Marinković, Benjamin Morankić, Sanjin Đonlagić, Amra Musemić, Samir Sinanović, Dženana Mešić, Ana Kostadinovska, Tanja Mandić i Zlatan Porobić.

Za pjesmu “Ti i ja” – aranžman je radio Alen Lemešević a muziku i tekst Adnan Hadžibegić – Hera koji je također snimao i montirao spot za ovaj single.