Skip to main content

Život je pun iznenađenja, i nikada ne znaš šta ti novi dan donosi. Zato, moraš se truditi da iskoristiš svaki trenutak koji ti je Bog dao.

Najbolji telefoni do 200 evra

Sinan Sakić – Legenda živi

Niko ovo bolje nije razumio od legende koja se zove Sinan Sakić, čovjeka koji je otvorenim srcem išao kroz život, prihvatao sve ljepote, ali i udarce na nogama, ne ponijevši se u dobru niti se ponizivši u zlu. Njegova dobra i plemenita duša dotakla je svakoga koga je upoznao, kao i milione onih koji su voljeli njegove pjesme, i zbog toga smo ponosni što smo ga imali. Ali, neke stvari ne odlučujemo mi, nego sudbina.

Tako je sudbina očigledno odlučila da on 2012. prije deset godina, nakon što je priveo kraju svoj album, odluči da nijedna od tih pjesama na ugleda svjetlost dana. Nekoliko mjeseci potom, bolest je počela da uzima svoj danak i poslije boravka u bolnici Sinan Sakić je snimio potpuno nove pjesme. Kako se naš život promijenio u godinama koje su uslijedile, znaju svi.

Sinanovim odlaskom, izgubili smo supruga, oca, djeda, prijatelja, nekoga na koga se možemo osloniti… Ugasilo se sunce koje je obasjavalo naše živote i u tom mraku jedino što je ostalo da sve vrijeme živi nesmanjenim intenzitetom bila su njegova djela koja će trajati do vječnosti. A ostalo je neobjavljeno djelo sa potpisom Sinan Sakić …

sinan sakić
Sinan Sakić - 6 godina nakon što nas je napustio stiže do sada NEOBJAVLJENI ALBUM

Taj album kome nije bilo suđeno da se čuje kada je snimljen, već da sada podsjeti sve one koji su ga voljeli na njegovu umjetnost i dušu koju je utkao u svaki stih koji je otpjevao. Zato je 4. april, dan kada će njegov neobjavljeni album biti pred publikom, datum kada ćemo se boriti da ne tugujemo što smo ga izgubili, već da budemo zahvalni što smo ga imali.

sinan sakić
Sinan Sakić - 6 godina nakon što nas je napustio stiže do sada NEOBJAVLJENI ALBUM

Ali, i ako se neka suza desi, ta suza je njemu namijenjena, jer i on je kroz život i pjevao i plakao, a često i oba istovremeno. Najveća zahvalnost od svih nas ide vama, koji ste Sinana voljeli i pratili za života i koji i danas čuvate sjećanje na njega i volite njegove pjesme. Vama su ovi, njegovi posljednji stihovi koje je otpjevao i namijenjeni.

Pogledajte tizer za Sinan Sakić -“To si ti” koji će svjetlost dana ugledati 4.aprila