Skip to main content

Srčani udar” – Ljubavno-avanturistička priča u country-rock stilu

Yard sale-Prodaja namjestaja i bijele tehnike

Grupa „Srčani udar“ objavila je novu pjesmu „Kerolajn“, na kojoj su muzički malo „promijenili pravac“ i približili se country zvuku.

Srčani udar – Balkanski rokeri iz Kanade

Rokeri iz Kanade ipak poručuju da je jako teško da se “okrenu” drugom stilu i odsviraju nešto, a da to opet ne zvuči kao „Srčani udar“. Gitarista Dejan Đurkovic Englez i ovaj put je pisao muziku i tekst, te radio produkciju, a na aranžmanu je bio angažiran cijeli bend – Ademir Vaske Brčanović za bubnjevima, Branislav Vilić na basu, Dragan Rušić za klavijaturama i Slobodan Boban Vitas kao vokal i gitarista.

srčani udar - dejan
Srčani udar – Dejan

– Svako je ubacio neko svoje viđenje i osjećaj svirke, a melodija je klasični country-rock šablon na koji je napisano stotine pjesama. Mi smo samo to upakovali da bude u našem stilu. Za snimanje spota malo smo se provozali po obližnjim prerijama oko Niagara Fallsa i Kitchenera, gdje smo našli nekoliko pogodnih lokacija i snimili kadrove na licu mjesta. Nekako su nam te spontane produkcije najdraže, jer uhvate sirove momente, a ne glumu. A, kada je bend na okupu, uvijek je dobar provod – kaže Dejan Đurkovic Englez.

 srčani udar - brane
Srčani udar – Brane

Članovima benda „Kerolajn“ je donijela svježinu u radu, a, publici jednostavnu country-rock pjesmu o običnim životnim stvarima bez puno filozofije.

– Pjesma opisuje američku stvarnost srednjeg staleža i njihov način življenja, kroz jednu ljubavno-avanturističku priču. Inače, ime “Caroline” je tradicionalno i jako rasprostranjeno u SAD, pa smo se odlučili da bude baš ono, sa akcentom emigranta “Kerolajn” – dodaje Englez.

srčani udar - vaske
Srčani udar – Vaske

Publika će još sačekati da „Kerolajn“ čuje i uživo jer su svirke benda potpuno stale, a turneje se stalno pomijeraju.

– Mjere postaju strožije, a mi se hvatamo da smo sve luđi što se i dalje ovim bavimo, ali istrajaćemo. U ovoj igri luđi pobjeđuje, a tu su nam barem zvijezde naklonjene – kaže lider i gitarista „Srčanog udara“.