Skip to main content

Tržište iznajmljivanja stanova na dan u proteklih par godina je doživjelo veliku ekspanziju. Sve je više stan na dan ponuda tako da ovaj koncept i nije tolika rijetkost kao u prošlosti.

Stan na dan Zenica tema je današnjeg teksta i predstavit ćemo par elemenata koji se vežu za iznajmljivanje stana na dan u Zenici. Koliko morate platiti, kada je najbolje iznajmiti i koliko dugo bi trebali ostati.

Koncept stan na dan

Iako sam koncept stan na dan možda vas navodi da pomislite da se radi o stanu u kojem možete biti samo jedan dan onda bi pogriješili. Naime stan na dan je jednostavno ime koje jer se ovi stanovi iznajmljuju na par dana ne misli se doslovno na jedan dan. Naravno vi možete samo jednu noć prespavati i sutra da nastavite dalje, međutim možete iznajmiti ovaj stan na par dana bez bilo kakvih problema.

Stan na dan karakteriše niska cijena, nov namještaj i sve potrebne stvari kako bi se na kraći period osoba osjećala ugodno. Dakle, to znači da stan mora imati funkcionalan WC kao i funkcionalnu kuhinju, te krevet.

Jedan stan ovog karaktera može imati i mnoge druge stvari, međutim ovo su osnovne stvari bez kojih sigurno ne može, odnosno može samo bi cijena morala biti debelo ispod prosjeka.

Povoljna cijena

Mnogo je opcija kada se spomene stan na dan Zenica. Rang cijena je raznovrstan tako da imate nešto osnovno što će vam služiti samo da prespavate, a naravno imate i nešto malo ekskluzivnije.

Trenutno u Zenici ima oko 100 opcija za stan na dan. Nakon detaljne analize ponuda uočili smo da se obično cijena kreće od 20 do 30 KM za stan koji je sasvim pristojno opremljen i koji će biti dovoljan da u njemu provedete par dana. Dakle, imate sve što vam je potrebno od TV – a, kuhinje, WC – a.

Stanovi su većinom locirani u centru grada tako da vam je sve blizu ako želite otići do prodavnice, pekare ili samo želite prošetati ulicama Zenice.

Naravno lokacije stanova na dan u Zenici su raznovrsne tako da sigurni smo da ćete pronaći i nešto mirnije i udaljenije od gradske bude i galame. U zavisnosti od okruženja ovi stanovi mogu biti nešto skuplji, te će vas koštati oko 35 do 40 KM.

Idealan način da jeftino putujete

Bilo da putujete sami ili s porodicom stanovi na dan su idealan način da putujete ekonomično. Možda planirate posjetiti par gradova u Bosni i Hercegovini ovu zimu, a ne želite da dajete 100 KM za noć u hotelu ili možda vam je skupo iznajmiti dvije hotelske sobe ako putujete s partnerom i djecom.

Čak i najskuplje opcije kada se govori o stanovima i apartmanima u Zenici neće premašiti 80 KM. U ovih 80 KM dobijete dovoljno prostora da se udobno smjesti jedna četveročlana porodica, a uz malo kompromisa sigurno može stati i još jedan ili dva člana porodice.

S druge strane ako putujete sami i želite malo uštedjeti jednostavna stan u centru za svega 20 do 30 KM je idealan. Nećete puno potrošiti, a dobit ćete mjesto u kojem se možete odmoriti i prespavati, a da ne pričamo o praktičnosti.

Stan na dan je daleko praktičniji od hotela. U ovom  stanu možete imati bolji pogled, bolji položaj gdje su vam pekare, prodavnice, klubovi i kafići na dohvat ruke. Također određene znamenitosti grada mogu biti smještene dosta bliže određenoj zgradi nego recimo hotelu.

Računica je jednostavna dobijate mnogo toga više za dosta manje novca. Kao glavnu manu bi mogli uzeti u obzir hranu jer za razliku od hotela, vi nemate spreman doručak ili ručak, ali zato smo naglasili pristupačnost pekara i restorana tako da kad god poželite možete malo prošetati i biti ispred svoje destinacije za koju minutu.