Skip to main content

Vrijedna donacija će olakšati sistem funksionisanja ustanove

Total TV i kompanija Telemach, koji su u vlasništvu United Grupe, podijelili su radost svoje prve decenije uspješnog poslovanja u Bosni i Hercegovini i donacijom Domu za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja u Banja Luci „Rada Vranješević“.

Donacija u vidu idustrijskih uređaja, školskog pribora, higijenskih potrepština te servisa Total TV digitalne satelitske televizije olakšat će dugoročno sistem funkcionisanja Doma.- Oglašavanje –

“Već 10 godina smo tu i za sve to vrijeme pokreće nas ideja da svakoga dana budemo bolji, kako u servisima koje korisnicima pružamo kroz najbolju tehnologiju, tako i u podršci i posvećenosti zajednici i društvu čiji smo ponosni član. Sigurno je da jednostavniji pristup informacijama unapređuje kvalitet života socijalno ugroženih kategorija i posebno nam je drago da smo sa štićenicima doma “Rada Vranješević” proslavili svoj deseti rođendan i zakoračili u novu deceniju.“, izjavila je Hajdi Mostić, predsjednica Upravnog odbora Fondacije Telemach.

JU Dom za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja „Rada Vranješević“ u Banja Luci, jedina je institucija za zbrinjavanje djece u Republici Srpskoj, gdje kroz svakodnevni rad sa štićenicima gradi konstruktivan i aktivan odnos prema životu i društvenoj sredini.

„Svi mi uposleni u Domu „Rada Vranješević“, svakodnevno se trudimo da našoj djeci i mladima, koji tu borave, pružamo podršku 24 sata na dan. Pored toga što imamo odlične uposlenike, često nam je pomoć nužna. Zato smo izuzetno zahvalni Telemach-u koji nam je donacijom pomogao  i olakšao dugoročno sistem rada ustanove. Industrijska mašina za suđe nam je zaista pomogla posebno u novonastalim uslovima, ali isto tako i servis  Total TV-a, jer naši štićenici nakon školskih obaveza mogu da uživaju u filmovima i serijama u slobodno vrijeme.  Telemach je primjer da u našoj  državi zaista ima dobrih ljudi i kompanija, koji pomažu svojim sugrađanima.“, izjavio je direktor Doma, Vladimir Kajkut.- Oglašavanje –

Kompanija Telemach ove godine slavi deceniju poslovanja u Bosni i Hercegovini. Za to vrijeme, Telemach je postao vodeći domaći provajder digitalne i analogne kablovske televizije i interneta. Telemach je kompanija koja direktno zapošljava više od 650 ljudi, a posvećena je i napretku zajednice u kojoj posluje kroz mnogobrojne akcije i pomoć različitim društvenim grupama. U okviru United Grupe u Bosni i Hercegovini posluju telekomunikacijski operater Telemach i njegovi servisi EON i Total TV, televizija i portal N1, kao i televizija Nova BiH.