Skip to main content

U organizaciji Skijaškog kluba Olimpic iz Sarajeva, na Bjelašnici je počeo jedinstveni edukacijski međunarodni skijaški kamp za djecu “Telemach Children Speed Camp 2022”. 

Takmičari i takmičarke iz nekoliko zemalja regije imat će priliku da narednih dana savladaju tehnike brzih disciplina. Na press konferenciji povodom otvaranja Telemach Children Speed Camp,  obratili su se Admir Drinić generalni direktor kompanije Telemach BH, Edin Terzić, Ivica Kostelić, Sead Čaušević, Edin Durić i Jasmin Mehić te javnosti ali i zvanicama predstavili ovogodišnji program kampa.

Edin Durić, Predsjednik Ski kluba Olimpic zahvalio se sponzorima i prijateljima kampa.

„Prije svega hvala sponzorima bez kojih ovo apsolutno ne bi bilo moguće. Telemach Children Speed Camp“ prerasta u ozbiljnu manifestaciju i sportske ličnosti i imena koja sjede ovdje danas sa mnom i koji će raditi sa učesnicima dokazuju kvalitetu i ozbiljnost ovog programa. Drago mi je da nam se konačno, fizički ove godine pridružio Ivica Kostelić koji je bio i koji će ostati dio ove lijepe priče. Zahvaljujem se i učesnicima koji su s nama i posebno učesnicima iz drugi zemalja zbog kojih ovaj kamp ima status međunarodnog. Slijede nam četiri fantastična dana!“

 telemach children speed camp
Na Bjelašnici je počeo Telemach Children Speed Camp

Učešće na ovoj sportskoj manifestaciji uzeli su vrhunski alpski skijaši u ulozi promotora i edukatora, a to su: Ivica Kostelić i Natko Zrnčić Dim iz Hrvatske, bosanskohercegovački olimpijci Edin Terzić i Rejmon Horo, potom Francuz Nicolas Burtin i Kanađanin Sead Čaušević.

telemach children speed camp

-Već drugu godinu zaredom pokrovitelji smo međunarodnog skijaškog kampa za djecu koji ima za cilj profesionalno usmjeriti mlade skijaše i usavršiti njihove vještine u skijanju. Prepoznali smo značaj ovog događaja i ponosno ističemo da je već sada prerastao u ozbiljnu manifestaciju koja okuplja vrhunske profesionalce. Za postizanje velikih uspjeha u životu nije dovoljna samo jedna vještina i talenat. Potreban je dugogodišnji rad, trud i zalaganje.

Što je teži put do istinskog uspjeha, to je veće zadovoljstvo. U skijanju je brzina najznačajnija kao i u internetu, a Telemach BH je upravo dobio priznanje za  najbrži internet u BiH i najbolju mrežu. Naš uspjeh je rezultat predanog decenijskog rada na razvoju. Samim tim Telemach poruka mladim skijašima je da da budu predani u namjeri da rade na sebi i na svojim vještinama, te da  svaki trud i zalaganje donosi uspjeh i istinsko zadovioljstvo – istakao je Admir Drinić generalni direktor kompanije Telemach BH.

Telemach Speed Camp je i ove godine podržan od strane FIS Development programa nakon pozitivne ocjene prošlogodišnjeg kampa a takođe je uvršten i u kalendar Skijaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Generalni sponzor manifestacije je kompanija Telemach a projekat su takođe podržali i Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Ministarstvo kulture i sporta FBiH, Grad Sarajevo, Općina Novi Grad Sarajevo, Visit Sarajevo, ZOI 84 i mnogi drugi.

Prisutne je pozdravio i proslavljeni hrvatski skijaš Ivica Kostelić i zahvalio se na toploj dobrodošlici.

„Hvala Vam na toploj dobrodošlici, drago mi je što sam tu s Vama na Bjelašnici i što ćemo se družiti idućih dana. Već sam ranije imao saradnju sa sarajevskim klubovima i drago mi je da nastavljamo ovu saradnju. Ova ideja je jedinstvena i jako mi se sviđa jer se bavi brzim disciplinama koje su inače zapostavljene. Siguran sam da će učesnici imati priliku naučiti što je potrebno i da će pokazati dobre vještine na stazi. Veselim se radu i hvala još jednom“ .

Posljednji dan edukacijskog skijaškog kampa na Bjelašnici će biti održano atraktivno takmičenje u brzinskoj disciplini Super G. Proglašenje pobjednika i dodjela medalja će biti upriličena u četvrtak, 4.marta 2022.godine u 12:30 na Bjelašnici.