Skip to main content


Vijest o smrti pjevačice Donne Ares stigla je tog kobnog 2. oktobra 2017. godine i mnoge ostavila u šoku. Kako njenu porodicu, prijatelje, tako i brojne kolege koji su sarađivali s ovom hrabrom lavicom koja je tog dana prije tri godine izgubila bitku s opakom bolesti.

Donnu Ares svi su poznavali po dobru, pa tako i njen kolega Halid Bešlić, s kojim je 2003. godine snimila čuveni duet “Sviraj nešto narodno”. Bila je, kaže nam, rokerka u duši.

“S Donnom sam snimio divnu pjesmu ‘Sviraj nešto narodno’, koja je ostala i koja će se dugo pjevati, pa je samim tim ostala i divna uspomena na nju. Često se sjetim Donne i spominjem je. Žao mi je, prerano je otišla, ali sve je to dio sudbine. Bila je kompletna ličnost, svirala je klavir, muzički je bila obrazovana i lijepo je pjevala”, prisjeća se Halid.

Donnu je upoznao kaže nam dok je još pjevala rok muziku.

“Bila je rokerka u duši, kasnije je počela pjevati i narodnu muziku, s tim da sam više volio da je nastavila pjevati rockenrol. Pratio sam njenu problematiku dok je bila bolesna, bio sam uz nju i uvijek će ostati posebna”, govori Bešlić.

Sa suzama u očima svoje prijateljice prisjetila se i Hana Hadžiavdagić-Tabaković.

“Svaki put kad vidim pun mjesec sjetim se svoje Donne. Ne prođe ni dan da me nešto ne podsjeti na nju, stvarno mi mnogo nedostaje, nedostaje mi njen zarazni osmijeh. Vrijeme brzo prolazi, ali tuga ostaje uvijek. Teško da se osobe poput nje mogu ikad zaboraviti, a i zašto bi se zaboravljale kad su nam toliko toga lijepog donijele u život”, kaže Hana.

Prošle godine bila je u Bihaću na godišnjici njene smrti, dok to ove godine nažalost neće moći zbog brojnih obaveza, ali je u kontaktu s Donninom mamom Ajkom Kolaković-Čaušević.

“To ne znači da neću prvom prilikom kad dođem u Bihać posjetiti Donnin mezar i njenu majku Ajku s kojom se stalno čujem. Donna Ares je žena koja će uvijek ostati u našim srcima, o kojoj ću uvijek lijepe stvari govoriti, jer je ona toliko toga lijepog ostavila na ovom svijetu po kojima je trebamo pamtiti. Jednog dana kad odem s ovog svijeta, voljela bih da me ljudi pamte po dobru kao što pamte nju”, emotivna je Hana.

Podsjetimo, Donna Ares je preminula u 41. godini u Bihaću, nakon duge i teške bolesti. Borila se s opakom bolešću tri puta, a liječila se u Bihaću, Sarajevu i Danskoj. Dva puta je pobijedila rak, ali se vratio.

Sve vrijeme je bila pozitivna i sa svojim fanovima dijelila dane borbe. Osnovala je i fondaciju za prikupljanje sredstava za liječenje raka, ali ju je nakon godinu dana zatvorila.

IZVOR: Klix.ba