Skip to main content

U posljednjih nekoliko godina postale su sve popularnije elektroničke bilježnice, posebno u laboratorijima. Kada ste u žrubi ili jednostavno želite organizirati sve dokumente najbolji način da to uradite je upravo uz njihovu pomoć

One su poput standardne bilježnice ali u digitalnoj formi. Naravno, ova vrsta bilježnice je dosta praktičnija jer ne zahtjeva mnogo vremena i automatski raspoređuje podatke koje ste unijeli.

Uz pomoć elektroničkih bilježnica možete slati najnovije obavijesti kolegama ili slati izvještaje. Također, ovo je savršena platforma za organizaciju svih datoteka.

Velika hrpa papira odlaze u prošlost uz SciNote koja je najpopularnija bilježnica za laboratorije. Vjerovatno se pitate kako će elektronička bilježnica poboljšati vaš rad u laboratoriju. Postoje 4 najčešća razloga a to su:

  • Bolja organizacija
  • Komunikacija sa kolegama
  • Brzo pretraživanje podataka
  • Brzina, ne oduzima vrijeme

Ovo je platforma na kojoj možete biti u toku sa najnovijim rezultatim istraživanja vaših kolega. Možete komentarisati, slati poruke i sugestije.

Jednostavna nadzorna ploča upotrebu elektroničke bilježnice čini lakšom. Stoga, ukoliko niste veliki infromatičar ne brinite! Jer je ova pametna bilježnica koncipirana za laganu upotrebu.

Karakteristike SciNote

Ukoliko želite unaprijediti organizaciju laboratorija najbolje rješenje je elektronička bilježnica SciNote. Osim izvrsnih organizacijskih opcija, ova biljenica nudi mogućnost pretvaranja dokumenata u PDF ili Word format. Tako da ćete vrlo lako moći sve željene dokumente slati partnerima ili klijentima preko e-maila.

S obzirom da je ovo platforma koja će vam pomoći da u potpunosti sve dokumente prebacite u digitalnu formu važna je sigurnost i zaštita. Posebno kada su u pitanju rezultati eksperimenta, izvješća, analize koje bi trebale biti povjerljive.

Iako je digitalna forma dosta izloženija riziku hakiranja to ne bi trebala biti prepreka. Elektronička bilježnica ima najsigurniji sistem koje vaše podatke čuva od svih opasnosti digitalnog svijeta. Postoji mogućnost da sve podatke dodatno pohranite na cloud.

Workflow opcija pomaže vam bolje isplanirati i vizualizirati sve buduće projekte, istraživanja. Najbitnije je da Workflow pomaže da pratite sve obavljene zadatke.

zašto su elektroničke bilježnice scinote sve popularnije u organizaciji laboratorija?
Zašto su elektroničke bilježnice SciNote sve popularnije u organizaciji laboratorija?

Brzo pretraživanje podataka

Posao u laboratoriju zasigurno nije lagan. Zahtjeva posebnu pažnju i koncentraciju. Kada ste u žurbi a hitno vam treba određeni dokument samo ukucajte ključnu riječ i pametna bilježnica će vam automatski ponuditi sve datoteke koje uključuju traženo riječ. Jednostavno, u samo par klikova dođite do željenog dokumenta bez oduzimanja vremena.

Jedna od SciNote rješenja za upravljanje laboratorijskim inventarom je pravljenje popisa uzoraka, instrumenata, reagensa ili bilo kakve druge evidencije koju morate voditi u laboratoriju. Tako ćete imati bolji uvid u cjelokupan invetar laboratorija.

Osim što čini vaše podatke sigurnia, pametna bilježnica je dostupna na svim uređajima u bilo koje trenutku. Laptop, tablet ili mobilni uređaj sasvim je svejedno preko čega ćete koristiti ovu platformu.

Kada želite započeti novo laboratorijsko istraživanje uz navedenu opciju Workflow najbolje ćete pratiti istraživanje.

Možete napisati sve željene korake i napomene, slati poruke i obavijesti kolegama. S razlogom je ovo postala neophodna bilježnica za sve laboratorije. Rad čini lakšim i dosta bržim što je najbitnije u poslu koji zahtjeva na licu mjesta rezultate.

Lagano kreiranje protokola

Pored sjajnih SciNote rješenja za upravljanje laboratorijskim inventarom dostupna je posebna opcija za protokole. Ona omogućuje članovima laboratorija upravljanje, uređivanje i dijeljenje protokola. Važno je napomenuti da ova bilježnica je integrirana sa protocols.io.

Kada je u pitanju kreiranje protokola postoji mogućnost da upištete ili kopirate sadržaj iz već postojeće datoteke PDF ili Word formata. Također, možete kreirati javni protokol iz protocols.io mrežne pohrane.

Kada želite spasiti protokol možete pod opcijom Moji protokoli ukoliko želite da ga samo vi koristite. U slučaju da želite podijeliti s ostalim kolegama onda ga spremite pod Protokole tima i tako će biti vidljiv svima iz vašeg laboratorija.

Ovo je sjajan način za razmijenjivanje najnovijih rezultata istraživanja. Sigurno je da će vam elektronička bilježnica pomoći i više nego što očekujete. Uz nju uštedit ćete dosta vremena i učinit još više organiziranim laboratorij.