Skip to main content

Zdravko Čolić protekle četiri sedmice punio je dvorane širom Amerike i Kanade.

Zdravko Čolić zajedno sa svojim pratećim bendom oduševio je hiljade posjetilaca u Atlanti, Phoenixu, Los Angelesu, Vancouveru, Torontu, Chicagu i New Yorku.

Destinacije Sa Najboljim Provodom U Srbiji

“Ti si mi u krvi”, “Javi se, javi se”, “Mađarica”, “Pjesmo moja” i “Noć mi te duguje”, samo su neki od brojnih bezvremenskih hitova koje su fanovi pjevali sa Čolom. Balkanci koji žive u Americi i Kanadi imali su samo riječi hvale za koncerte za koje su karte bile unaprijed rasprodate desetak dana. Na koncertima je bilo i Amerikanaca i Kanađana koji su došli sa prijateljima porijeklom sa Balkana da uživaju u odličnoj muzici.

Za koncert u Chicagu tražila se karta više već od Praznika rada, a u velikim hitovima koje izvodi Zdravko Čolić uživao je i Mensur Mulalić, vlasnik firme Limometal iz Cazina, koji je u Ameriku doputovao zbog poslovnih sastanaka.

zdravko čolić
Zdravko Čolić završio turneju po Americi i Kanadi, svi koncerti bili rasprodati

– Drago mi je da sam prisustvovao pravom spektaklu u Chicagu zajedno sa prijateljem Ziggyem Baracom. Karte je bilo teško nabaviti kao za finale Lige šampiona između Real Madrida i Liverpoola. Ipak, zahvaljujući menadžeru Draganu Đuki mogli smo uživati u spektaklu u režiji odličnog Zdravka Čolića – kaže Mulalić.

Čola Zdravko Čolić je još jednom potvrdio da pored muzičkih posjeduje i ljudske kvalitete i da ne zaboravlja ljude sa kojima godinama dijeli i dobro i zlo.

Da nije zaboravio svog preminulog klavijaturistu Aleksandra Banja, muzička zvijezda je potvrdila na koncertu u Phoenixu. Naime, slika Banjca bila je na sceni. Podsjetimo, Banjac je bio jedan od najtraženijih studijskih muzičara u regionu, a preminuo je 28. aprila prošle godine u 45-oj godini života.

Sve zasluge za organizaciju turneje u Americi i Kanadi idu Čolinom menadžeru Draganu Đuki i muzičkoj kući “Pure Live Music”. Nakon povratka iz Amerike Čolić će malo odmoriti, a onda ga očekuju nastupi širom regiona. Neki od najvećih koncerata naljeto bit će 9. jula u Banjoj Luci na Kastelu i 16. jula na Ljetnoj pozornici u Opatiji.