Skip to main content

Pjevačice Zorica Brunclik i Hanka Paldum pomirlile su se nakon više od 30 godina, kada su se nedavno srele na jednom snimanju, prenose mediji.

Destinacije Sa Najboljim Provodom U Srbiji

Zorica i Hanka nisu komunicirale 30 godina

Navodni, razdor između dvije velike zvijezde nekadašnje Jugoslavije datira još od 1990. godine, kada je Brunclikova prepjevala pjesmu bosanskohercegovačke pjevačice.

hanka paldum - 30 godina nije komuniciriala sa zoricom
Hanka Paldum – 30 godina nije komuniciriala sa Zoricom

Hanka se s numerom “Avlije, avlije” prva predstavila na festivalu Vogošća 1987, ali je ona postala megahit, koji se i danas sluša zahvaljujući tome što ju je Zorica uvrstila na svoj album 1990. “Rođeni jedno za drugo”. Muziku i tekst za “Avlije, avlije” napisao je Esad Mulaomerović, a dvije verzije se razlikuju u aranžmanima, koji je za Zoricinu pjesmu uradio njen muž Kemiš, dok je aranžman za prvu, Hankinu verziju radio Dragan Stojković Bosanac.

zorica i kemiš
Zorica i Kemiš

– Hankina verzija nije se čula dalje od izvođenja na festivalu i tu joj je bio kraj. Ona ju je maltene otpjevala tad i više nikad. Problem između njih je nastao jer Zorica nikad nije pomenula da je Hanka prva pjevala “Avlije, avlije” i to je ovu mnogo iznerviralo i nije željela više da čuje za Zoricu, s kojom je prije toga bila velika prijateljica. Odnos sa Zoricom je zahladio i od tada njih dve ne razgovaraju i izbjegavaju da zajedno gostuju u emisijama. To traje 31 godinu – kaže izvor za portal “Republika“.

Nakon tri decenije od početka navodne svađe i razdora zbog pjesme “Avlije” dvije pjevačice, našle su se za istim stolom na snimanju novogodišnjeg programa. Njih dvije, do juče zavađene i ljute jedna na drugu, ovog puta nisu skidale osmijeh s lica, a čak su i zapjevale zajedno. 

foto: arhiva i Hanka Paldum/DMsat