Skip to main content

Danas se navršava šest godina kako nas je napustila pjevačica Azra Kolaković, poznatija kao Donna Ares.

Karijeru je počela devedesetih godina prošlog vijeka. snimila je i otpjevala mnogo hitova, a najveću slavu doživjela je sa pjesmom “To mi nije trebalo”.

Donna ćemo pamtiti po specifičnom glasu, prelijepim baladama ali  i po tome da je bila kantautor tj. mnoge svoje pjesme je sebi napisala.

Uspješnu karijeru i život uopšte poremetilo joj je saznanje 2014. godine da boluje od kancera. Ipak, pjevačica nije gubila vedar duh i kao lavica se borila sa opakom bolešću. Bila je poznata po tome da je širila pozitivne misli i bodrila druge koji se bore od ove bolesti. 2015 godine doktori su joj rekli da je pobijedila bolest, pa je to proslavila na svoj način, velikim solističkim koncertom u dvorani Zetra u Sarajevu.

6 godina kako donna nije sa nama

Nažalost 2017 godine bolest se je vratila.

Donna je dva posljednja mjeseca provela u porodičnom domu u Bihaću. Posljednja želja joj je bila da posljednje dane provede tamo odakle je potekla.

– Još u aprilu ljekari u Danskoj rekli su koliko će živjeti. Bukvalno su u dan pogodili koliko je preostalo života. Njena jedina želja nakon tog saznanja bila je da te posljednje dane provede sa familijom i kod kuće. Nije bilo više načina za lječenja ili bilo šta, pa je tako preminula u kući. Samo joj se smanjila težina, pa su joj ljekari davali određene lijekove. Nije imala bolove, pa se možda na taj način nije mučila – rekao je svojevremeno kompozitor Džavid Ljubovci njen dugogodišnji partner (sa kojim je raskinula nekoliko mjeseci prije smrti).

foto – Instagram/donnaares