Pjesmom „Najljepši cvijet“ Adi Šoše najavljuje prvi solistički koncert u Sarajevu 4. augusta

“Najljepši cvijet” naziv je osmog singla kojim su Adi Šoše i producent Amil Lojo finalizirali prvi album i sa kojim najavljuju prvi veliki  koncert u Sarajevu 4. augusta u klubu “Cinemas” (Sloga).

Salo na trbuhu – 10 najboljih savjeta za gubitak sala

– Ako bih morao da izdvojim jednu od svih pjesama koje sam napisao , to bi definitivno bila “Najljepši cvijet”. Napisao sam je još prije nekih 10-ak godina i bilo je nekoliko ozbiljnih pjevača koji su bili zainteresovani da je snime, ali pjesma kao da je čekala Adija i mnogo sam sretan što je on na kraju i snimio. Mislim da je ovo pjesma na duge staze i duboko vjerujem da će naći svoj put do slušaoca – ističe autor i producent  Amil Lojo.

adi sose
Adi Šoše 4.8. u klubu Cinemas - Predstavio i novu pjesmu

Adi je sa svojim bendom  ovog ljeta imao jako zapažene i dobro posjećene koncerte u Zagrebu, Trogiru, Daruvaru, Dubrovniku, Mostaru, Bihaću, Podgorici, Nikšiću, a sada je vrijeme za prvi solistički koncert i u Sarajevu.

– Koncert u Sarajevu je svakako veliki izazov i bit će jako lijep pokazatelj u kojoj se fazi trenutno nalazi moja karijera, te kakvim ciljevima treba težiti iduće godine. Očekujem sjajnu atmosferu jer ovo nije prvi put da pjevam u Sarajevu. Dosad je uvijek bilo sjajno, tako da, iskreno, ne očekujem ništa drugačije. Što se ove godine tiče, slobodno mogu reći da je ovo najuspješnija godina moje karijere. Krenula je sa velikim koncertom u Mostaru gdje je bilo preko 7.000 ljudi, imali smo poslije toga jako veliki broj uspješnih koncerata širom Balkana.

Izbacili smo tri pjesme koje su sjajno prošle kod publike, osvojio sam drugo mjesto na festivalu Beogradsko proljeće, učestvovao sam i na festivalu Malodije Jadrana, gdje sam premijerno otpjevao četvrtu pjesmu za ovu godinu – “Najljepši cvijet” koju smatram za naljepšu pjesmu moje karijere i sa kojom smo kompletirali moj prvi album. Do sada je još uvijek nismo uživo izvodili. Zapravo, publika u Slogi će imati tu priliku da je prva čuje, što me jako raduje. Sjajna godina je iza mene, jako naporna, ali ekstremno produktivna i to je najbitnije – kaže Adi Šoše.