Skip to main content

Dane Svilar, nekadašnji učesnik takmičenja “Zvezde Granda” u kojem je skrenuo pažnju na sebe neobičnim kombinacijama rock i folk pjesama, u petak, 1. septembra, u 18 sati objavit će novi singl.

Pjesma nosi naziv “Pokvarena roba”, a autori su trenutno jedan od najtraženijih tandema u regionu, Saško Nikolić i Mira Mijatović, koji su “krivci” za aktuelne hitove Ace Lukasa, Aleksandre Mladenović, Semira Hasića, Snežane Đurišić…

Dane je sa svojim bendom u okolini Novog Sada, u produkciji Invenio filmsa snimio i spot za novu pjesmu, a za koji je na njegovom YouTube kanalu Dane Svilar (https://www.youtube.com/@DaneSvilar) objavljen i teaser.

Nova pjesma “Pokvarena roba” donosi retro zvuk folk muzike devedesetih, začinjen električnim gitarama, ali i nostalgičnu ljubavnu priču, za koju Dane vjeruje da će je publika lako prepoznati i zavoljeti.

Iako po rođenju Somborac, Svilar je porijeklom Ličanin, a i za Sarajevo ga vežu posebne uspomene. Svoje prve pjesme snimao je upravo u šeheru, u saradnji sa Mahirom Sarihodžićem, Lejlom Adilović, Mensurom Bajraktarević, Igorom Vukojevićem, Sašom Lazićem, Almirom Buzom…