Skip to main content

Frano Bašić objavio spot za pjesmu “Na dernek i na lom” koji je sniman u Mostaru i na Blidinju

Frano Bašić objavio je spot za pjesmu “Na dernek i na lom”, kako će se zvati i njegov novi album koji će biti objavljen do kraja godine u izdanju Croatia Recordsa.

Salo na trbuhu – 10 najboljih savjeta za gubitak sala

Na njegovoj novoj pjesmi radila je vrhunska ekipa muzičara predvođena Mirkom Šenkovskim Geronimom koji potpisuje muziku i aranžman.

frano bašić
Frano Bašić poziva i "Na dernek i na lom" (V1DEO)

Tekst je djelo Dragane Kajtazović Šenkovski.

– Drago mi je da sam objavio novi spot koji potpisuje “Geronimo Films”. Snimali smo u Mostaru i na Blidinju. Neke od lokacija su fontana kod Hrvatskog doma Hercega Stjepana Kosače, Blidinjsko jezero i ranč kod Joje Mikulića u Masnoj Luci. U spotu su učestvovali i moji prijatelji iz tamburaško sastava “Dukati”, kao i Boki, Marijana, Anita, Jopo, Pere, Jozo, Ante, Ruža, Jojo, Gabra, Sofija, Antonija… Hvala im svima od srca.

Prve reakcije na spot i pjesmu su odlične i meni bliski ljudi smatraju da mi ovaj stil pjevanja najbolje leži, a ja se svakako dobro snalazim u pjesmama sa prizvucima Hercegovine. Ja sam nekako na sredini između zabavne i narodne muzike. Moje pjesme su miks zabavne i narodne muzike i u njima svako nađe nešto za sebe – kaže Frano Bašić.