Skip to main content

Nakon što je ovoga ljeta održala veličanstven koncert u svom Sarajevu, na zatvaranju Baščaršijskih noći, Kraljica sevdaha nastavlja s novim koncertima u septembru.

Tako će 16. septembra sa svojim orkestrom kojeg predvodi Samir Hodžić održati koncert u Njemačkoj, u gradu Neuburg an der Donau, gdje će nastupiti u popularnom ugostiteljskom objektu Haus am See Joshofen i prirediti večer sevdaha i narodne muzike.

hanka paldum najavila koncerte u njemačkoj i hrvatskoj
Hanka Paldum najavila koncerte u Njemačkoj i Hrvatskoj

Nakon koncerta u Njemačkoj, Hanku očekuje koncert u Hrvatskoj, 30. septembra, na tradicionalnoj manifestaciji Dani Miholja,  kada svoj dan slavi Općina Sračinec, nedaleko od grada Varaždina.

Ova je manifestacija poznata po sjajnim koncertnim programima, a ove su godine organizatori na čelu s načelnikom općine Božidarom Novoselcom, odlučili na svoju manifestaciju poznati Hanku Paldum. Kako je i sam načelnik općine naglasio, bila im je dugogodišnja želja da im Hanka dođe, a ove im se godine napokon želja i ostvaruje.

hanka paldum najavila koncerte u njemačkoj i hrvatskoj
Hanka Paldum najavila koncerte u Njemačkoj i Hrvatskoj

„Rado sam se odazvala na manifestaciju koja je u varaždinskom kraju omiljena i poznata po dobrim koncertima. Svi moji koncerti u Hrvatskoj su uvijek jako dobro posjećeni pa tako i ovdje očekujem divnu i brojnu publiku“, komentirala je nadolazeći nastup Hanka, koju do kraja godine očekuje još koncertnih termina u Hrvatskoj.

foto: V.Lisac