Velike, bujne usne postale su jedan od najvećih kozmetičkih trendova u posljednjih nekoliko godina. Svi ih žele imati. Postale su jedan od simbola ljepote u 21. stoljeću.

Neki se rode s puniji usnama, dok drugi nisu baš te sreće. Za sve postoji rješenje pa tako i za usne. Danas, povećati usne možete uz pomoć šminke, filerima i kućnim maskama.

Šminka i maske koje odradite kod kuće učinit će samo privremeno vaše usne većim. Ukoliko želite trajni efekat onda je najbolja opcija hijaluronski fileri.

Hijaluronska kiselina ima više pozitivnih utjecaja na našu kožu, lice i usne. Hijaluron usne su najpopularnija opcija za povećanje.

Osim što se koristii za povećanje usana, također uz pomoć hijalurona može se promjeniti oblik ukoliko je potrebno.

Šta je hijaluronska kiselina ?

Hijaluronska kiselina se nalazi u našoj koži, tačnije između stanica kože. Ona pruža potrebnu hidrataciju, elastičnost, čvrstoću koži. Također, ona popunjava prostor između stanica kože tako što veže vodu i tako koža lica je bez bora.

Hijaluronska kiselina hrani i hidratizira kolagen, koji je također bitan za zdravlje i izgled kože. Koalgen je zaslužan za čvrstoću kože, ali bez hijaluronske kiseline funkcionisanje kolagena ne bi bilo moguće niti bi iste posljedice bile.

Dakle, svi se rodimo sa hijaluronskom kiselinom. Kako starimo tako se ona nalazi u sve manjim razinma u koži. Nedostatak hijaluronske kiseline dovodi do prvih bora, suhe kože i obješene oko područja usana i očiju.

Hijaluronska kiselina u našem tijelu se može smanjiti i zbog lošeg načina života, pušenja i loše ishrane. Određena istraživanja su dokazala da se ona može izgubiti zbog UV zraka i onečišćenja okoliša.

Dakle, sve što unosimo u naš organizam i način našeg života ne samo da se odražava na zdravlje već i na kožu.

Danas, postoje hijaluronski fileri kojima se mogu smanjti bore i fine linije na licu, korigovati jagodice i konturisati lice i popuniti usne.

Najbolja opcija za povećanje usana – hijaluron usne

Zbog velike popularnosti punijih usana danas postoji više vrsta filera. Najsigurnija opcija kada su u pitanju usne je hijaluron. Zbog toga što nisu trajni već privremeni. U prosjeku efekat traje od 12 do 18 mjeseci. Nakon što se hijaluronska kiselina u potpunosti apsorbujemožete otići ponovno na tretman popunjavanja.

Priveremni fileri su poželjni zbog toga što se uvijek mogu lakše korigovati od trajnih. Također, s njima možete postići prirodniji izgled punijih usana.

Tretman povećavanja usana nije bolan. Moguće je da ćete osjetiti malu neprijatnost ali ni ona nije dugotrajna. Uz pomoć tretmana možete oblikovati usne, popuniti ivice i postići željeni izgled.

Važno je da znate da se prije tretmana nanosi krema koja je zapravo lokalni anestetik i nakon određenog vremena tretman se može izvršiti.

Uz pomoć filera postići ćete željeni izgled usana a  to je punije i oblikovanije. Kako bi sve prošlo u najboljem redu potretbno je otići kod iskusnih ljekara koji koriste FDA testirane i odobrene filere.

Zbog velike traženosti za većim usnama postoje mnogi koji koriste neodobrene FDA filere. Zbog toga budite pažljivi prilikom biranja ljekara koji će vam uraditi hijaluron usne tretman.

Angelina Joli, Adele, Kylie Jenner su započele trend velikih usana. Iako uvijek postoji šminka koja može pružiti efekat punijih usana, fileri su definitvno bolje rješenje.

Ukoliko želite usne pune volumena onda šminka nije dovoljna jer će se kad tad skinuti ili razmazati. Tretman je bezbolan tako da je isti osjećaj kao i kad šminku nanosite.

Kada su u pitanju filteri vrlo važno je biti umjeren i dobro poznavati vaše crte lica i šta želite naglasiti. Cilj je da usne budu što prirodnije ali punije. Sa filerima se vrlo lako možete zanijeti stoga ne zaboravite na čuvenu izreku ”manje je više”. Uz pomoć stručnih ljekara zasigurno ćete dobiti željeni rezultat.