Skip to main content

Isak Šabanović (25) iz Bijelog Polja oduševio je žiri “Zvezda Granda” izvođenjem pjesama “Stipu gatibo” i “Oprosti mi što te volim”.

Nakon nastupa, uslijedila je lavina komentara na društvenim mrežama, u kojima ljudi navode kako jedan poput njega treba da bude na muzičkoj sceni, da se rokenrol konačno vraća, te da je ovaj dečko – čudo.

I zaista jeste, što dokazuju i reakcije onih koji su ljubitelji i nekih drugih žanrova.

Ovaj mladić u razgovoru za srbijanski “Telegraf” objašnjava zašto se do sada nije pojavio u Grandu, od čega je strepio, postoji li šansa da na sceni Zvezda Granda otpjeva neki narodnjak, te zašto se plašio komentara Jelene Karleuše i kako komentariše njen hit komentar vezan za njegovu kilažu.

Čuo sam se sa Đorđem Davidom, sa mojim mentorom Milijem se svako malo čujem, što mi je i posao. Još nisam svjestan, puna mi je glava emocija, utisaka… Znaš, gledam svoj nastup i kao da gledam nekog drugog. Nemam pojma ni šta se desilo preko noći. To, kad kažu da je ovo trebalo prije da se desi, ja mislim da nije – kazao je Isak.

  • Toliko mi je trebalo hrabrosti da dođem u taj Grand. Svi znaju te neke predrasude, pogotovo smo mi rokeri pričali o tome… Ali, mi smo to shvatali folkeraj, narodni spektakl… Sam sebi sam prijetio: “Druže, ako ništa ne uradiš, ići ćeš ti meni u Grand!” I to ti je tako i bilo – duhovito priča Šabanović.

Na pitanje zašto je plakao na sceni, Isak kaže:

  • Sjetio sam se svoje bivše djevojke… Šta, što sam plakao, pa ko neće zaplakati?! Poslije onakvih komentara… Meni je trebalo 5-6 godina da dođem tu… Kad sam vidio da svi stoje, ja sam morao da se ispraznim. Iz mozga sam plakao – kazao je Isak.

Đorđe David je nakon Isakovog nastupa rekao da je ovaj mladić njemu bio predgrupa na koncertu u Bijelom Polju, ali da nije htio da izađe na binu.

Jelena Karleuša zaplakala se tokom Isakovog nastupa, na kraju on se mami obratio riječima da “ne mora da smrša”, jer mu Jelena nije spomenula višak kilograma.

Na sve to, rekla je da bi mu, kad ga čuju kako pjeva, sa takvim glasom “svaka dala”.

Isak njene riječi sa osmjehom komentariše.

  • E, hvala ti lijepo na pitanju! Sad ću da ti kažem. Kad me pitaju čega sam se najviše plašio, ja sam se plašio da uopšte dođem tu. Pod jedan. A, pod dva, komentara žirija, meni je u glavi bilo da neće neko nešto da mi kaže. Onda idem logikom da je i loša reklama, dobra reklama. Znamo svi da Jelena komentariše, da ne kažem kako grdi narod, i taj narod kako se osjeća poslije nje. Bio sam u fazonu – nemoj me, molim te! Znam sve, ali nemoj me komentarisati, molim te! I onda, to kad je rekla, ja sam bio zatečen – priča Isak.

Na pitanje da li će ipak malo da smrša, Isak u svom stilu kaže:

  • E, neću, pa sad svi crkli! Šalim se, naravno da moram da smršam zbog zdravstvenih razloga, a to kako ću izgledati. Ja sam ogledalo iz kuće izbacio, da se ne sekiram, tako da mi je lako.
isak šabanović
Isak Šabanović Isak Šabanović Isak Šabanović