Skip to main content

BHRT objavljuje konkurs za izbor pjesama i izvođača (uključujući muzičke grupe) za učešće na Festivalu narodne muzike “Ilidža 2023.”, koji će biti održan 28. i 29. augusta 2023. godine. 

Na konkurs se šalju originalne, neobjavljene i neizvođene pjesme, pisane na jednom od službenih jezika u BiH, a maksimalno trajanje je 4 minute.

Postprodukciju svih odabranih kompozicija (snimanje nastupa i pripremu materijala za kasnija emitovanja ili korištenje u bilo koje dogovorene svrhe) realizuje BHRT, koji podnosiocima prijava odabranih kompozicija garantuje učešće u jednoj od večeri festivala, direktan televizijski i radio prenos i predstavljanje na press konferenciji Festivala.

Slanjem kompozicija na konkurs, autori i izvođači, na organizatore Festivala narodne muzike  “Ilidža 2023.” prenose pravo da sve kompozicije, bez dodatnih saglasnosti, mogu distribuirati i eksploatisati u skladu sa registrovanim djelatnostima BHRT-a, promovisati na digitalnim muzičkim streaming servisima, platformama i YouTube kanalu, te mogu ustupati trećim licima na korištenje, eventualno štampanje na nosačima zvuka i slike ili zbog bilo kojeg tipa dalje distribucije.

Za najbolje kompozicije organizator će obezbijediti vrijedne nagrade i festivalska priznanja.

Pravo učešća na konkursu imaju podnosioci prijava iz cijelog svijeta.

Kompozicije slati na e-mail adresu: mpbhrt@gmail.com i muzicka.produkcija@bhrt.ba u mp3 formatu u demo verziji. Krajnji rok za prijavu kompozicija je 20.06.2023. godine.

Selekciona komisija Festivala sve podnosioce prijava informisat će o tome da li je njihova kompozicija prihvaćena najkasnije do 23.06.2023. godine. Uz kompoziciju je potrebno priložiti kratku biografiju izvođača i autora sa fotografijama, te prijedlog za izbor aranžera.

Izvođače na Festivalu prati Orkestar MP BHRT i aranžmani trebaju biti prilagođeni tome.