Skip to main content

Stara narodna a i Lepa Brena kažu da je trnovit put do zvijezda, a u prilog tome govore i mnoge javne ličnosti koje su prije estradnog života morale da rade razne poslove kako bi preživjele. 

Najbolji telefoni do 200 evra

Lepa Brena – Bebisiterka

Prije javnog života mnogi naši pjevači bavili su zanimanjem za koje su se školovali, a neki od njih bili su prinuđeni da rade i na pijaci. 

Prije nego što je pjesmom osvojila cijelu bivšu Jugoslaviju i postala Lepa Brena, Fahreta Jahić je radila kao bebisiterka u jednoj beogradskoj porodici. Dosta godina kasnije se ispostavilo da je Brena čuvala ni manje ni više nego pjevačicu Anu Štajdohar.

Pjevačica Indira Radić pre nego što je postala poznata živjela je u Zagrebu, gdje je radila kao medicinska sestra u jednoj bolnici.

lepa brena bebisiterka a indira medicinska sestra
Lepa Brena bebisiterka a Indira medicinska sestra

Zanimljivo je i da je Ana Stanić tokom studija na Fakultetu dramskih umjetnosti držala časove latinskog jezika i spremala đake za popravni ispit.  Olja Kaleuša je radila kao prodavačica u butiku pjevačice Lele Andrić, koja joj je kasnije pomogla da izda svoj prvi album.

Čak 11 godina Nada Obrić bila je pravnica u Opštini u Sarajevu, dok je Romana Panić radila u pržionici kafe, a nakon rata prodavala je kafu i na pijaci.  I zvijezda “Granda” Nadica Ademov prodavala je na pijaci prije popularnosti i slave.

Novopazarka Emina Jahović, prije muzičke karijere bila je voditelj vremenske prognoze u Novom Pazaru. Željela je da bude poznata, pa je iz tog razloga izabrala televiziju, a ujedno je zarađivala i za džeparac.

lepa brena bebisiterka, indira sestrica ...čime su se bavila estradne zvijezde prije nego što su postale zvijezde
Jana – profesorica

Goga Sekulić se bavila voditeljskim poslom na radiju, dok je Dragana Todorovic, poznatija kao Jana, radila kao nastavnica muzičkog vaspitanja na Kosovu. 

Kraljica splavova, Danijela Vranić je po dolasku iz Valjeva u Beograd , kratko vrijeme radila kao dadilja djece Merime Njegomir.

Da nema hljeba bez motike najbolje pokazuje pjevač Haris Džinović koji je je kopao kanale i prodavao novogodišnje čestitke.

lepa brena bebisiterka, indira sestrica ...čime su se bavila estradne zvijezde prije nego što su postale zvijezde
Lepa Brena bebisiterka, Indira sestrica ...Čime su se bavila estradne zvijezde prije nego što su postale zvijezde

Dino Merlin nije imao podršku roditelja i okoline u namjeri da se bavi pisanjem, komponovanjem i pjevanjem, tako da je za njega snimanje prve ploče bio san o kojem je dugo maštao. Radio je teške fizičke poslove gdje god je trebalo, a u fabriku ležajeva “Vogošća”, gdje se sklapao legendarni “golf 1”, odlazio je u treću smjenu.

Međutim, to je samo dio liste zanimanja koju vam ove nedelje donosi “Grand news“. 

Čime su se prije estrade bavili Milan Stanković, Sanja Kužet, Bajaga, Andrija Milošević i drugi pogledajte u videu.