Skip to main content

Neno Murić i “Šeherston” objavili “Kafansku priču”, pjesma o dvojici prijatelja koji bi uradili sve jedan za drugog

Neno Murić i “Šeherston” objavili “Kafansku priču”

Salo na trbuhu – 10 najboljih savjeta za gubitak sala

O kafanama su snimljene brojne pjesme. O njima govore hitovi Tome Zdravkovića, Harisa Džinovića, Halida Bešlića…

“Kafanska priča” naziv je zajedničke pjesme koju su snimili sarajevski bend “Šeherston” i Neno Murić, a za koju je danas objavljen spot.

šeherston
Neno Murić i "Šeherston" objavili "Kafansku priču" (V1DEO)

– Pjesma je veoma pitka i na prvo slušanje dopadljiva. Svi smo se bar jednom našli u sličnoj životnoj situaciji i siguran sam da će ova pjesma pronaći put do srca naše publike – rekao je Neno Murić.

“Šehersto n” već godinama oduševljava publiku bogatim repertoarom sevdalinki, romskih, starogradskih i drugih lijepih kompozicija.

Autor “Kafanske priče” je iskusni sarajevski kompozitor i član benda “Šeherston” Samir Zavlan, koji je komponovao neke od najvećih hitova narodne muzike.

šeherston
Neno Murić i "Šeherston" objavili "Kafansku priču" (V1DEO)

– “Kafanska priča” na neobičan način govori o dvojici prijatelja, spremnih da učine sve jedan za drugog. Hayat produkcija stoji iza ovog projekta, a režiju i scenario spota potpisuje Anis Mujanović. Prijatelji projekta su IDA šped, Napravio BiH, restoran Đulbašča i Nuić.

U spotu su se kao glumci odlično snašli vokali Dado Zimić (Šeherston) i Neno Murić. Hvala i našim stalnim članovima benda Vanji Radoji i Mustafi Sokoloviću Koti- kaže Samir Zavlan.