Skip to main content

PIT WinDoor 2024: Otvori s pogledom u budućnost događaj je posvećen industriji PVC i ALU prozora, vrata i fasada u Bosni i Hercegovini koji će se održati 7. i 8. marta 2024. godine u Tuzli u organizaciji agencije Bravaria Industrial Marketing uz podršku brenda PIT Events.

Bilježeći značajan rast tokom više od decenije, ova se industrija istakla i stasala u snažnu i bogatu u BiH. No, svejedno, još uvijek joj se ne poklanja dovoljna i zaslužena pažnja.

Prije dvije godine održana je premijerna konferencija PIT WinDoorCon 2022 s ciljem da kreira mjesto susreta stručnjaka i profesionalaca, teorijskih dosega, inovacija i praktičnih uvida te važnu tradiciju umrežavanja i aktualiziranja gorućih pitanja ove oblasti.

„Najznačajniji problemi s kojima se kompanije susreću su, u prvom redu, nedostatak stučnih i osposobljenih, nemogućnost pronalaska kupaca te kašnjenja i nemogućnost nabavke sirovina, pokazalo je tada istraživanje“, riječi su Bademe Durkić, Lean konsultantice koja je vodila istraživanje.

Rečeno istraživanje sugerira jasnu potrebu za edukacijom i usmjerenim obrazovanjem, umrežavanjem pojedinaca i kompanija te sinhroniziranim radom poslovne i šire društvene zajednice.

„Cilj nam je steći uvid u trenutno stanje: koliko smo odmakli od početka?, ponuditi odgovore na pitanje kako ojačati konkuretnost poslovanja u ovom sektoru te ponuditi nove tokove i inovacije. Usto, i ove godine predstavit ćemo rezultate istraživanja te jasno moći vidjeti goruće izazove i probleme, ali i obavezan smjer djelovanja“, izjavila je Samira Avdić, direktorica agencije organizatora.

Iz agende izdvajamo: predstavljanje rezultata istraživanja stanja u industriji prozora, vrata i fasada, kao i predstavljanje rezultata poslovanja branše prozora, vrata i fasada u EU. Budućnost i trendovi kod prozora, vrata i fasada; ALU i PVC profila za građevinsku stolariju; mašina i opreme za proizvodnju ALU i PVC stolarije; okova za prozore, vrata i fasade, budućnost i trendovi kod stakla za prozore, vrata i fasade teme su koje će biti aktualizirane.

Lideri proizvodnje predstavit će dobre prakse u proizvodnji građevinske stolarije, a bit će govora i o digitalizaciji proizvodnje i poslovanja kompanija za proizvodnju građevinske stolarije, kao i o fasadnom inžinjeringu i kako BH/regionalne kompanije mogu povećati svoj izvoz?

Posjetitelji će moći uživati i učiti tokom dvije panel diskusije:

Panel diskusija I: Kamo ide industrija građevinske stolarije, tj. prozora, vrata i fasada?

Panel diskusija II: Dosta jeftine proizvodnje – Kako poboljšati biznis model i nastup na stranim tržištima?

Drugog dana događaja posjetitelje očekuju dvije radionice te posjeta proizvodnim pogonima proizvođača ALU i PVC stolarije:

Interaktivna radionica I: Dizajnirajmo perfektan koncept građevinske stolarije i fasade

Interaktivna radionica II: Dizajnirajmo optimalan sistem prodaje i distribicije na stranom tržištu

Posjetite događaj koji će okupiti najbolje regionalne izlagače, partnere i goste s ciljem da se učesnicima i njihovim kompanijama pruži najveća dodana poslovna vrijednost.

Prijaviti se možete putem linka PIT WinDoor 2024, a za dodatne informacije pišite na bravaria@bravaria.ba.