Skip to main content

U želji da muzika nadjača prisutnu jednoličnost kompozicija i tekstova, Aleksandar Sofronijević Sofra i Eldin Huseinbegović odlučili su da ‘’ispišu’’ svoj muzički doživljaj pod nazivom ’’Đula’’.

Koliko često treba vježbati ?

Eldin i Sofra dobitna kombinacija

Ova dva umjetnika spojila je ljubav prema kvalitetnoj muzici, ali i prema vrijednostima u koje pjesma može da nas uvjeri. Pjesmom odiše emocija, pa umjetnici smatraju da ‘’Đula’’ dolazi u pravo vrijeme kada se vraćaju prave vrijednosti, ljubav, ali i interes za onim starim lijepim pjesmama koje dugo traju i žive u srcima ljudi.

sofra i eldin
Eldin i Sofra sutra predstavljaju “Đulu”

Muziku i tekst za pjesmu Đula napisao je dugogodišnji prijatelj i saradnik Eldina Huseinbegovića, Kenan Hadžifejzović. Iako je pjesma nastala prije devet godina, u doba korone Eldin je odlučio da svoju ružu, to jest ’đulu’’ snimi. Kadrovi spota su snimani u Novom Sadu i Sarajevu.

Aleksandra i Eldina spojila je zajednička vizija, virtuoznost i strast koju, svaki od njih ponaosob, prenosi na svakom svom nastupu, a sada imamo mogućnost da ih slušamo zajedno. Navikli smo da svaki od njih u muzici pomjera sopstvene ali i muzičke granice, izuzetno vodeći računa da se ne izostavi davanje duše univerzumu, krila umu, let do mašte, i život svemu.

Poslušajte djelić “Đule”.

https://www.instagram.com/p/CYmywPhBKVe/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_video_watch_again