Skip to main content

Adis Škaljo posljednje dvije sedmice pamtit će do kraja života.

Pjevač Adis Škaljo 10. februara, neposredno pred nastup u Beogradu, imao je srčani udar, ali na njegovu sreću, brzom intervencijom doktora spašen mu je život.

Salo na trbuhu – 10 najboljih savjeta za gubitak sala

– Moj novi rođendan definitivno je 10. februar. Taj dan sam sa bendom trebao imati nastup u restoranu Cantina de Frida u Beogradu, ali.. Ja sam čovjek koji nikada nije mario za govor svog tijela. U petak me počelo gušiti u grudima, nisam mogao ni hodati i nazvao sam prijatelja Mišu iz Beograda i on me je odvezao u urgentni centar.

Kada su mi uradili EKG konstatovali su da sam imao infarkt i onda sam bio u intenzivnoj njezi. Doktor Milorad Živković me operisao i ugradili su mi stent. U suštini, imao sam jako puno sreće i brzom intervencijom izvukao sam živu glavu. Hvala Bogu sve je ispalo kako treba. Zahvalan sam kompletnom medicinskom osoblju i doktorima Univerzitetskog kliničko centra Srbije na velikoj profesionalnosti.

Oni su mi svi zajedno spasili život. Posebno bih istakao doktoricu Rajić. Hvala na svemu što je za mene u ovim teškim danima uradila i Biljani Frlog – kaže za Faktor Adis Škaljo.

adis škaljo
Adis Škaljo sa suprugom Amrom

Kako dodaje, već sada se osjeća bolje, a najteže mu pada mirovanje.

– Imam problem jer sam po prirodi hiperaktivna osoba i nisam navikao da mirujem. Navikao sam na brz tempo života, ali zdravlje je najbitnije i sada moram dići ručnu i poslušati savjete doktora. Sada kada moram podići flašu vode, moram zvati suprugu Amru. Meni je sve to peglanje, ali nema mi druge. Preporuka je da 90 dana bude bez pjevačkih i drugih aktivnosti.

Ipak, nadam se da ću već od 1. aprila imati prvu svirku. Sve je mnogo lakše uz rodbinu i prijatelje. Moram priznati da mi telefon nije prestao da zvoni i da nisam znao da imam toliko prijatelja. Kako kažu, u nevolji se poznaju junaci. Hvala im svima. Oni su mi veliki vjetar u leđa – nastavlja Adis.

Da jedna nesreća ne dolazi sama, uvjerio se prije nekoliko dana, kada mu je u sarajevskom naselju Dolac Malta ukradena skupocjena muzička oprema.

– Nakon infarkta i operacije nisam se smio sekirati, ali naravno da nije čovjeku jednostavno. To je bio novi udarac za mene i bend, jer je riječ o jako skupoj i rijetkoj opremi koja vrijedi između 30.000 – 40.000 KM. Policija radi svoj posao i već imamo određene informacije. Steže se obruč oko lopova. Žao mi je što ne mogu da učestvujem u istrazi, jer volim detektivske radnje. Nadam se da će oprema biti nađena i da će počinioci odgovarati – kaže Škaljo i ističe veliku podršku supruge Amre.