Skip to main content

Aleksandar Sofronijević danas je održao obećanu riječ, da će u saradnji sa orkestrom stvarati što više autorske muzike u svom studiju.

Najbolji telefoni do 200 evra

Balkanska igra – Kompozicija za sve ukuse

Sofra je predstavio novi instrumental pod nazivom  ”Balkanska igra” u kom dominiraju zvuci harmonike i frule, dok savršen kontrast daju bubnjevi i bas gitara.

Ono što je najzanimljivije jeste spot, u kome je Sofra uspio da spoji nespojivo– svoje prijatelje i poznanike, sa mladim zvijezdama ”Granda”, poznatim voditeljem i najvećim imenima iz svijeta rok muzike.

balkanska igra - kompozicija za sve ukuse
Balkanska igra - Kad Sofrin orkestar raspali rokere (VIDEO)

Tako u kadrovima možete videti Žiku Jakšića, braću Jelić iz ”Yu” grupe, Đuleta frontmena ”Van Goga”, Zlog pjevača Lazovića, ali i Muharema Hadrovića prošlogodišnjeg finaliste ”Zvezda Granda”, koji su se sa zadovoljstvom odazvali pozivu muzičara za učestvovanje u ovom projektu.

alkanska igra
Balkanska igra – Kompozicija za sve ukuse

Cijelokupna radnja spota dolazi iz mašte Sofrine ljepše polovine, voditeljke Sanje Ćulibrk koja je pored Dragana Jereminova bila zadužena za režiju piše Grand.online

– Ovo je naša”balkanska igra” onako kako mi to volimo da sviramo. Znam da ćete uživati i slobodno nam pišite komentare. Mnogo bih se zahvalio kolegama koje su učestvovale u snimanju spota, i naravno Žiki koji je imao vodeću ulogu– poručio je harmonikaš.

Pokušajte da ne zaigrate dok slušate ovo, slobodno možemo reći, umjetničko djelo:

Balkanska igra – Kompozicija za sve ukuse

– Mi smo orkestar koji je poznat po tome da svira sve muzičke žanrove. Odlučili smo da napravimo jednu dobru žurku na kojoj su svi, zaista, svi uživali. Jako sam zahvalan Žiki Jakšiću, Đuletu i Jelićima što su prihvatili da upotpune čitavu ovu priču i da pošaljemo poruku da dobra muzika nema ograničena gdje god da se svira. Muzika je univerzalni jezik kojim mi govorimo i na kom se odlično razumijemo. Nadam se da će publika da prepozna našu poruku i da će uživati uz Balkansku igru – rekao je Sofronijević.

On je istakao da je energija svih na setu bila sjajna i da nisu ni primjetili da su snimali skoro 12 sati.

– Nije neobično da se spot snima duže od 10 sati. Muzičari mog orkestra su zaista doprinijeli toj dobroj energiji, i tako je bilo i u mom muzičkom studiju AS STUDIOTON dok smo snimali. Kažu nam ljudi da je nama lako da budemo dobro raspoloženi kada smo okruženi dobrom muzikom i nasmijanim licima koji uživaju dok mi sviramo. I zaista, jeste tako, ali nam mnogo znači kad imamo dobru povratnu informaciju od publike. Znaju muzičari koliko to umije da olakša posao rekao je Aleksandar za Informer