Skip to main content

Bosanskohercegovačka grupa “Camino Verde” objavila je spot za pjesmu “Baš je dobro kad je fino”, a koja je nastala u saradnji sa radijskim voditeljem Edinom Delićem, kojeg u Bihaću, ali i širom Krajine, znaju po nadimku Pixi.

– Duži niz godina je postojala ideja da “zavrtimo” nešto zajedno. Pixi je otvorio veliki broj naših koncerata, a svojim provokativnim radio emisijama ostavio je pečat. Jedna od njegovih radijskih uzrečica, “baš je dobro kad je fino”, postala je i refren ove pjesme –kaže Ado Iftić, lider  “Camino Verdea”.

„camino verde“ objavio novu pjesmu „baš je dobro kad je fino“, u spotu i poznati radijski voditelj
„Camino Verde“ objavio novu pjesmu „Baš je dobro kad je fino“, u spotu i poznati radijski voditelj

Iftić je pojasnio i kako je nastala sama pjesma.

– Sasvim slučajno sam ga ugledao kako šeta gradom i počeo pjevušiti ovaj stih, i tako je nastao refren ove pjesme. Kad sam ga pozvao i rekao mu da ću probati napraviti čitavu pjesmu, on je to podržao i u trenu smo na stolu za kojim smo sjedili pronašli ritam i par ideja koje sam kasnije u studiju pretočio u pjesmu. Dugo sam tražio prostor za stih koji nosim godinama u svom tefteru, „kad imaš nekog k’o te voli, zar je bitno k’o te mrzi“, i našao sam mu prostor u ovoj pjesmi, jer se sve što bi odsvirao ili napisao složilo nekako samo od sebe i sa akordima i sa idejom pjesme.

„camino verde“ objavio novu pjesmu „baš je dobro kad je fino“, u spotu i poznati radijski voditelj
„Camino Verde“ objavio novu pjesmu „Baš je dobro kad je fino“, u spotu i poznati radijski voditelj

Bez obzira što pjesma ima veselo ruho, mislim da smo u njoj rekli mnogo toga o čemu Pixi govori u svojim radio emisijama i o čemu “Camino Verde” godinama pjeva. Odličan spot za pjesmu je uradio “comandir” i mislimo da smo i novim izgledom i bojama otprilike dočarali to o čemu pjevamo. Za kraj, šta da kažem, osim da bi bilo baš dobro, kad bi bilo fino – sa osmjehom kaže Iftić koji dodaje da je grupa “Camino Verde” trenutno na turneji pod nazivom “clubbing eu tour (2023 – 2024)”, te da će za Novu godinu svirati u hotelskom kompleksu “Lebenberg” u austrijskom gradu Kitzbuhelu.