Skip to main content

Dano DB – Na domaćoj muzičkoj sceni česti su primjeri gdje se ljubav prema muzici i talenat prenose s koljena na koljeno.

Posljednji u nizu je primjer porodice Hadžić i Dano DB.

Ljeto u Tuzlanskom Kantonu: 10 destinacija za posjetiti

Naime, bratić Osmana Hadžića, Danis Hadžić gradi muzičku karijeru pod umjetničkim imenom Dano DB, a naš popularni pjevač narodne muzike mu je velika podrška u radu.

dano db
Dano DB nastavio porodičnu tradiciju: Bratić Osmana Hadžića sve popularniji reper u Austriji, želi biti nasljednik RAF Camore (V1DEO)

Zajedno su snimili i modernu verziju pjesme „Samo jedna žena zna“, koju publika može slušati na YouTube kanalu Osmana Hadžića

Dano DB ima 17 godina i živi u Austriji, a uz Osmana, muzički uzori su mu Jala Brat i Buba Corelli.

  • Uvijek sam osjećao neku vezu sa muzikom zbog strica Osmana Hadžića. Kad sam počeo slušati Jalu i Bubu, poželio sam da jednog dana budem kao oni. Kada sam dobio prvi laptop, skinuo sam program za muziku i počeo raditi beatove i pisati prve tekstove. Moji roditelji i stric su vidjeli da imam potencijala i ideja i kupili su mi prvu opremu da mogu snimati kući. To nije bilo veliko, ali za mene je vrijedilo kao zlato – kaže Danis Hadžić.

Do sada je objavio preko 10 pjesama, a „Krivina“ je jedna od njegovih poznatijih pjesama. „Trebala mi je“ je singl koji je publici predstavio prije par dana. Tu su i pjesme „Trebala mi je“, „Oh Mama“, „Kroz noć“ i „Bijele ruže“.

dano db
Dano DB nastavio porodičnu tradiciju: Bratić Osmana Hadžića sve popularniji reper u Austriji, želi biti nasljednik RAF Camore (V1DEO)
  • Sretan sam jer sam u februaru ove godine potpisao ugovor za digitalnu distribuciju sa mrežom EMDC Network, gdje su brojne zvijezde, između ostalih i Jala i Buba. Bilo mi je zadovoljstvo upoznati Inasa prošle godine u Sarajevu na snimanju spota za Ahmada Amina. RAF Camoru sam upoznao 2019. godine. Imao sam priliku da se družim sa Rafkom u Beču. Želja mi je da budem uspješan kao RAF Camora i održim samostalni koncert pred 15.000 ljudi – govori Dano DB.

Ističe ogromnu podršku roditelja i Osmana Hadžića u karijeri, na čemu je izuzetno zahvalan.

– Prošle godine sam sebi sredio prvi profesionalni studio u Austriji. Prije nekoliko dana sam razgovarao sa Jalom i Bubom, pa ću svoje aranžmane poslati njihovom producentu Marku Pablu. Nadam se nekoj budućoj saradnji. Ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez potpore mojih roditelja i strica – kaže Hadžić.