Skip to main content

Sarajevo je uvijek bilo inspiracija muzičarima i pjevačima i neki od velikih hitova bh. muzičke scene posvećeni su glavnom gradu BiH.

Yard sale-Prodaja namjestaja i bijele tehnike

O Sarajevu su tako pjevali Davorin Popović, Dino Merlin, Halid Bešlić, Hanka Paldum…

Duško Kuliš ispričao Sarajevsku priču

I Duško Kuliš novu pjesmu je poklonio šeheru. Novi singl vlasnika hitova “Bez tebe je gorko vino”, “Suzo moja Suzana” i “Ti meni lažeš sve” nosi naziv “Sarajevska priča”.

duško kuliš ispričao sarajevsku priču
Duško Kuliš ispričao Sarajevsku priču

– Sarajevo je bilo i ostalo inspiracija mnogim kolegama. Ovo je mali poklon gradu koji mi je mnogo dao. Prve reakcije na pjesmu su odlične i sigurno da će se brzo pjevati po restoranima i na feštama širom regiona. Spot je snimljen na nekoliko lokacija u Sarajevu. Hvala velika mojim kolegama i prijateljima koji se pojavljuju u videozapisu. Neki od njim su Almir Hukelic Aka, Armin Hodžić, Sejo Avdić, Asmir Isabegović, Dragan Cicović, Miki Pejak, Bane Radić, Haris Abdurahmanović, Osman Džiho… Na snimanju videozapisa je bila odlična atmosfera, a moram da se zahvalim svojim prijateljima Šukriji i Kerimu Melezoviću iz firme Grakop koja je bila sponzor – kaže Duško Kuliš i dodaje da je spot režirao MK Digital.