Skip to main content

Dvije godine nakon smrti Šabana Šaulića: Rat za milione i nekretnine između nasljednika

Robert Šaulić, vanbračni sin pokojnog Šabana Šaulića, ne odustaje od namjere da dobije dio imovine svog oca i već više od godinu dana sa advokatom pokušava da u tome uspije piše beogradski Kurir

Betonske Kanalice Za Odvodnju

Kako saznaju u Kuriru od izvora bliskih porodici kralja narodne muzike, ostavinska rasprava do sada je održavana nekoliko puta, ali naslednici ne mogu da se usaglase o podjeli imovine. Radi se o tome da su sve nekretnine, koje vrijede milione eura, još prilikom kupovine prebačene na ime Gordane Šaulić, Šaulićeve udovice, ali i njihovu zajedničku djecu Sanelu, Ildu i Mihajla.

Poklon Zaljubljenima: Alen Hrbinić Za Valentinovo Objavio Spot Za Pjesmu “Još Si Uzdah Moj”

Šaban je u svom vlasništvu imao samo polovan automobil “Fiat stilo”, a kako je navedeno u sudskim spisima, nije imao čak ni ušteđevinu.

robert šaulić vanbračni sin šabana šaulića
Robert Šaulić vanbračni sin Šabana Šaulića

Pravni rat za nasljedstvo

Kad su to čuli Robert i njegov advokat, riješili su da krenu u pravni rat. Na sve načine pokušavaju na sudu da dokažu da je Šaban jedini zarađivao novac u porodici i da je samo on mogao da stekne vrijednu imovinu koja se sada vodi na druga lica. Kao dokaz naveli su i neke novinske članke iz februara 2014. u kojima je pisalo da je “Šaban kupio vilu na Dedinju vrednosti milion eura”.

Ljuba Perućica Otkrio Šta Je Njegova Supruga Učinila Na Njegov Nagovor

Oni su takođe naveli i to da je činjenica da je pokojni pjevač radio nekoliko decenija i da je bio najplaćeniji muzičar, te da je Gordana kao njegova supruga raspolagala njegovim novcem jer mu je bila menadžerka. Kao dokaz za to navode da je ona godinama imala firmu “Luna mjuzik”, preko koje je naplaćivala Šaulićeve koncerte, a to preduzeće je i dalje aktivno. Novo ročište bi trebalo da se održi na proljeće, ali nije poznato da li će sud tada donijeti odluku o podjeli imovine i u čiju će korist ona biti.

porodica šabana šaulića
Porodica Šabana Šaulića

Robert već godinu dana izbjegava da se pojavljuje u medijima, a to je učinio i prije dva dana na pomenu svom ocu. Došao je ujutru s namjerom da nikoga ne sretne i da ga foto-reporteri ne uslikaju. Broj telefona je promjenio. Jedan od sagovornika Kurira koji je donedavno bio u kontaktu s Robertom pokazao nam je prepisku s njim, iz koje jasno da je on spreman na sve kako bi došao do Šabanovih para.

Šaban Šaulić: Dvije Godine Od Pogibije Kralja Narodne Muzike

– Moj advokat je siguran da ćemo dobiti nešto. Po zakonu roditelj ne može da se odrekne svog deteta, a ja imam dokaze da je mene Šaban priznao. Goca je veliko zlo i to svi znaju. Sve je smišljeno uradila. Stanove i kuću je prevela na sebe i decu, ali lako je dokazati da je sve to kupljeno od Šabanovih para – piše u porukama koje je Robert slao ovom izvoru, a u koje je Kurir imao uvid. Članovi Šaulićeve porodice ni juče nisu odgovarali na pozive iz Kurira.