Skip to main content

Sinoć je u prepunom Domu mladih nakon četiri godine pred sarajevskom publikom zapjevala Goca Tržan! Bio je to prvi veliki solistički koncert Goce Tržan u Sarajevu, a na koncert su stigli fanovi iz cijele Bosne i Hercegovine.

Koliko često treba vježbati ?

Goca je dva puna sata publiku držala na nogama, a atmosferu je dovela do usijanja kad je na binu pozvala gošću iznenađenja  – Kraljicu sevdaha Hanku Paldum!

goca tržan sarajlijama priredila koncert za pamćenje!
Goca Tržan Sarajlijama priredila koncert za pamćenje!

„Hvala svima koji su sinoć bili na koncertu u Domu mladih, hvala na porukama i čestitkama koje mi stalno stižu na društvene mreže. Toliko ste me napunili dobrom energijom. Puno mi je srce! Hvala Sarajevo moje! Ima neka tajna veza koja traje među nama“,  rekla je nakon koncerta vidno emotivna Goca Tržan, koja je u jednom trenutku usred koncerta i zaplakala, koliko je bila ganuta reakcijama publike.

Goca je koncert je otvorila pjesmom „Žena za jednu noć“, a potom počela nizati svoje brojne hitove „Fitilj“, „Haljina“, „Srećo nečija“, „Ljubav ti i ja“, „Ni na zemlji, ni na nebu“, „Gluve usne“, „Peta strana sveta“, „Bumerang“ i mnoge druge. Razgaljena publika svih generacija pjevala je u glas sve Gocine pjesme, a najglasniji su bili uz  hitove „Zagrli“,  „Stoperka“ i „Strašilo“. Kako je već najavila, Goca je pripremila i poseban muzički blok posvećen Sarajevskoj pop rock školi, pa je zapjevala i bezvremenske pjesme „Hadžija ili bos“ Zabranjenog pušenja, „Sve ove godine“ Indexa, svoju omiljenu pjesmu Crvene jabuke „Sa tvojih usana“ i „Ima neka tajna veza“ od Bijelog dugmeta. A kad je zapjevala „Voljela sam, voljela“, na binu je pozvala Hanku Paldum s kojom je nakon toga otpjevala „Zelene oči“.  S Hankom je na koncert došla i poznata pjevačica sevdaha Azemina Grbić, a koncert je pratio i veliki broj predstavnika medija.

Iako je imala veliku tremu pred ovaj koncert, što je u više navrata naglasila, sarajevska publika je sinoć pokazala koliko zaista voli Gocu Tržan, a ona je obećala da neće više dozvoliti da je toliko dugo nema na sarajevskoj sceni. 

Publika je Gocu pozvala i na bis, uz gromoglasan pljesak i povike „Goco! Goco“, a samo nekoliko minuta nakon kraja koncerta, Goca je s bine sišla direktno u publiku gdje se fotografirala i družila s fanovima.