Skip to main content

Goca Tržan: Imam tremu jer nastupam u Domu mladih, kultnom mjestu na kojem su svojim koncertima mnogi muzički velikani ispisali pop-rock povijest naših prostora

Pjevačica Goca Tržan nekoliko je dana boravila u Sarajevu, kako bi najavila svoj veliki solistički koncert koji će se održati u subotu, 17. juna u Domu mladih.

KAKO SLOŽITI RUBIKOVU KOCKU?

Nakon brojnih klupskih koncerata, predstojeći koncert u Domu mladih prvi je veliki solistički koncert popularne pjevačice u Sarajevu, a o tome koliko joj znači da se ponovno vraća pred svoju publiku u Sarajevo, a posebice da prvi put nastupa u Domu mladih, govorila je vrlo emotivno.

goca i hanka u kući sevdaha
Goca Tržan najavila koncert 17.6. u Sarajevu

„Volim Sarajevo i uvijek kad sam dolazila u ovaj grad, dolazila sam raširenih ruku i puna srca, a jednako me tako moja sarajevska publika dočekivala. Ali moram vam priznati da je ovaj koncert poseban i za mene je velik i važan događaj, jer nastupam u Domu mladih, kultnom mjestu na kojem su svojim koncertima mnogi muzički velikani ispisali pop-rock povijest naših prostora.

I ja stvarno imam tremu pred ovaj koncert“, istaknula je Goca, koja je u Sarajevo stigla u pratnji svog supruga Raše Novakovića.  Rašo će, doznajemo, na koncertu u Domu mladih s Gocom podijeliti pozornicu, a iako zbog brojnih obaveza u menadžmentu i vlastite video produkcije koju je pokrenuo vrlo rijetko svira s Gocom, na sarajevskom će koncertu ponovo uzeti u ruke bubnjarske palice.

A Gocu i Rašu je u Sarajevu dočekala Gocina dugogodišnja prijateljica Hanka Paldum i odmah po dolasku ih odvela na ćevape.

goca i rašo
Goca Tržan najavila koncert 17.6. u Sarajevu

„Gocin koncert je za mene muzički događaj koji se ne propušta“, naglasila je Hanka dok su dvije pjevačice ruku pod ruku šetale Baščaršijom, a Hanka je potom Gocu povela do Art Kuće Sevdaha gdje su nakon ispijanja kafe obišle i muzej koji nudi historijski prikaz razvoja bosanskohercegovačke sevdalinke, a Hanka se tom prigodom prisjetila početaka svoje karijere.

Od koncerta Goce Tržan dijeli nas nešto manje od mjesec dana, a pjevačica je tijekom boravka u Sarajevu otkrila da će na koncertu imati i posebne goste.

„Svakako ću pozvati neke od kolega da mi se pridruže na sceni Doma mladih, ali oni će zaista ostati gosti iznenađenja i to do samog izlaska na scenu“, naglasila je Goca.

Ulaznice za koncert Goce Tržan u pretprodaji se mogu kupiti u sistemu Kupikartu.ba, na biletarnici BKC-a i na platou Skenderije.