Skip to main content

Zeničanin Irdin Krnjić, koji je publici u Bosni i Hercegovini i regionu poznat pod estradnim imenom Irdin Dinči, posljednjih nekoliko dana promovirao je nove pjesme  u domovini.

Gostovao je na nekoliko televizija u Zenici i Sarajevu i dobio samo riječi hvale muzičkih urednika.

Ovaj odlični pjevač koji skoro 30 godina živi i radi u Švicarskoj pjesmom “Godine su samo broj”, za koju je muziku i aranžman uradio Bane Vasić, pobrao je simpatije ljubitelja narodne muzike, što je potvrđeno i prilikom šetnje šeherom, jer su brojni prolaznici htjeli da se uslikaju sa Dinčijem i da dobiju autogram.

Njegova ekipa, koju čine menadžer i producent Rama Demir, Sale i Vanja Janković iz produkcije Kruna, te Bojan Kuljanin, sve vrijeme bilježila je detalje njegovog boravka u glavnom gradu BiH. Dinči je bio oduševljen Sarajevom, posebno starim dijelom grada.

Napio se vode na česmi kod Begove džamije i, kako je rekao, nada se da će svaki mjesec biti u šeheru zbog gostoprimstva, ali i duše koje Sarajevo ima.

– Kao što je pjevao naš legendarni Safet Isović „Ko se jednom napije vode sa Baščaršije, nikad više iz Saraj’va taj otići ne umije“. Za Sarajevo me vežu veoma lijepe uspomene i narednu promociju pjesme planiram uraditi ovdje – kaže Irdin Dinči.

Dinči je nahranio golubove kod Sebilja i napravio odlične slike i videozapise. Irdin je omiljen i među kolegama, a Semir Cerić Koke i Branka Sovrlić su imali za njega samo lijepe riječi.

kojem kolegi u sarajevu je semir cerić koke skuhao bosansku kafu
Kojem kolegi u Sarajevu je Semir Cerić Koke skuhao bosansku kafu

U bosanskim specijalitetima cijela ekipa uživala je u restoranu „Bašča kod Ene“. Probali su pite, klepe, dolme, teletinu… Na kraju su sve zasladili kadaifom i tufahijama, a Koke je za svoje prijatelje skuhao pravu bosansku kafu.