Skip to main content

Lana Škrgatić, pjevačica, akademska muzičarka, kantautorka, multi-instrumentalistkinja i profesorica muzičke kulture u Američkoj školi u Zagrebu, u petak, 23. septembra, će objaviti spot za pjesmu “Sarajevo”, koju je snimila sa Draženom Žerićem Žerom.

Lana je ovu numeru izdvojila sa svog aktuelnog albuma “Avantura”.

Publika u BiH Lanu je upoznala na nastupima “Zabranjenog pušenja”, čija članica je bila duže od četiri godine. Sarađivala je i sa “Crvenom jabukom”, “Divljim jagodama”, “Teškom industrijom”…

Sarajevo je poseban grad za koji je, kako kaže, vežu lijepe uspomene i gdje je provela nezaboravne trenutke.

– Imala sam potrebu napisati pjesmu o Sarajevu, što je možda malo i čudno jer sam odrasla u Zagrebu, a nemam pjesmu o Zagrebu. Međutim, eto, tako sam osjetila i ta pjesma govori o mom odlasku u Britaniju, te kako je, ipak, Sarajevo mjesto gdje se duša ispuni – kaže Lana.

lana
Lana Škrgatić u petak 23.09. predstavlja duet sa Žerom koji je posvetila Sarajevu

Pored promocije nove pjesme, Škrgatić sa svojim saradnicima uveliko priprema koncertnu promociju albuma prvijenca “Avantura”, na kojoj će imati posebne muzičke gošće.

– Koncertnu promociju održat ću 20. oktobra u klubu Sax u Zagrebu. Uz moj trio, koji čine Tea Mišković i Ivan Puž, imat ću i pojačanje – Dragomira Herendića Dragiannija na gitari, koji je producirao album i snimio sve gitare, Luciju Krstanović na violini, koja je bila u mom ženskom bendu C.U.R.E. i Jec iz benda Daddy Cool.

Gosti će biti i Zele Lipovača, Toni Janković, Boris Novković, sa kojima sam također sarađivala. Na sceni će biti i plesači, za čiju koreografiju se pobrinula talentirana koreografkinja Nina Vidošević. Uz autorske pjesme sa albuma, izvodit ćemo i nekoliko obrada na naš način, ali i neke potpuno nove pjesme koje još nisu izašle – govori Lana Škrgatić.

Pogledajte najavu pjesme …

https://www.facebook.com/watch/?v=532587098634686