Lepa Brena danas važi za najveću balkansku zvijezdu, a tačno prije četiri decenije u prodaji se pojavio prvi album Lepe Brene i “Slatkog greha” na kome se našao čuveni hit “Čačak, Čačak”.

Koliko često treba vježbati ?

Lepa Brena – Vrijeme se mjeri prije i poslije nje

– Važan datum u historiji domaćeg šoubiznisa, četrdeset godina od izlaska albuma “Čačak”. Minimaks je govorio da se vrijeme na domaćoj estradi računalo prije Brene i poslije Brene- objavila je pjevačica na svom Instagram profilu.

lepa brena i slatki greh
Lepa Brena i Slatki greh

Naizgled šaljiva pjesma, postala je simbol cijele Jugoslavije, a danas se uz nju veseli sa isti žarom kao i prije četrdeset godina.

– Nismo vjerovali u pjesmu “Čačak”. Nekako nam se činilo da je neozbiljna, da je u raskoraku sa onim što mi pružamo publici. Dogodilo se suprotno, “Čačak” je postao simbol sreće i ljubavi širom cijele Jugoslavije. Tu pjesmu voljeli su u Splitu, Puli, na Bledu, u Skoplju, Sarajevu, Cetinju.. Jednostavno sinonim za osmjeh na licima ljudi bio je naziv jednog grada. Za nas je ovaj datum historijski i od velike važnosti za našu karijeru i život uopšte- rekao je Saša Popović.

Podsjetimo, muziku i tekst, kao i aranžman za ovaj vanvremenski hit radio je Milutin Popović Zahar, dok je čuveni Grandov fotograf Zoran Kuzmanović Munja zadužen za fotografije albuma.