Lepa Brena danas važi za najveću balkansku zvijezdu, a tačno prije četiri decenije u prodaji se pojavio prvi album Lepe Brene i “Slatkog greha” na kome se našao čuveni hit “Čačak, Čačak”.

Koliko često treba vježbati ?

Lepa Brena – Vrijeme se mjeri prije i poslije nje

– Važan datum u historiji domaćeg šoubiznisa, četrdeset godina od izlaska albuma “Čačak”. Minimaks je govorio da se vrijeme na domaćoj estradi računalo prije Brene i poslije Brene- objavila je pjevačica na svom Instagram profilu.

lepa brena i slatki greh
Lepa Brena i Slatki greh

Naizgled šaljiva pjesma, postala je simbol cijele Jugoslavije, a danas se uz nju veseli sa isti žarom kao i prije četrdeset godina.

– Nismo vjerovali u pjesmu “Čačak”. Nekako nam se činilo da je neozbiljna, da je u raskoraku sa onim što mi pružamo publici. Dogodilo se suprotno, “Čačak” je postao simbol sreće i ljubavi širom cijele Jugoslavije. Tu pjesmu voljeli su u Splitu, Puli, na Bledu, u Skoplju, Sarajevu, Cetinju.. Jednostavno sinonim za osmjeh na licima ljudi bio je naziv jednog grada. Za nas je ovaj datum historijski i od velike važnosti za našu karijeru i život uopšte- rekao je Saša Popović.

Podsjetimo, muziku i tekst, kao i aranžman za ovaj vanvremenski hit radio je Milutin Popović Zahar, dok je čuveni Grandov fotograf Zoran Kuzmanović Munja zadužen za fotografije albuma.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.