Mejrema Bešlija predstavalja svoj novi singl – Majčinu pjesmu. Iz Muzičke produkcije BHRT-a stiže posebno izdanje čija su muzička, tekstualna i vizuelna komponenta ujedinjene tako da na specifičan način predstavljaju pojam majčinske boli, univerzalnog osjećanja koje je na našim prostorima suviše dobro poznato.

Koliko često treba vježbati ?

Mejrema Bešlija – Majčina pjesma

Iz autorskog pera Muje Hodžića, a u interpretaciji Mejreme Bešlija nastala je „Majčina pjesma“. 

Ova pjesma prožeta je dubokim saosjećanjem prema svim našim majkama, koje su iz raznih razloga, u bliskoj prošlosti ili sadašnjem trenutku, bile primorane pustiti potomke iz svog zagrljaja. Ne tako davno, to su bili tragični fizički nestanci potomaka, a danas svjedočimo velikom broju odlazaka mladih ljudi iz naše zemlje, prvenstveno iz ekonomskih razloga, te su osjećanja koja rezoniraju sa tematikom pjesme u tom pogledu dodatno intenzivirana.

Posebnu komponentu projekta oformljenog oko “Majčine pjesme“ čini saradnja sa velikim imenom bosanskohercegovačke likovne umjetnosti, akademikom Safetom Zecom i njegovim timom, čije slike iz ciklusa „Zagrljaji“ čine okosnicu idejnog rješenja spota. Snimanje kadrova sa slikama iz ovog ciklusa snimljeno je u ateljeu Safeta Zeca u Sarajevu.

mejrema bešlija
Mejrema Bešlija

„Majčinu pjesmu“ interpretira mlada pjevačica Mejrema Bešlija, koja je na domaćoj muzičkoj sceni prvi put zasjala 2019. godine pjesmom „Rano moja nepreboljena“, te od tada predstavlja jedno od najzapaženijih mladih imena na domaćoj muzičkoj sceni. Autor muzike i teksta „Majčine pjesme“ je Mujo Hodžić, autor čija karijera u zabavnom i narodnom žanru traje preko tri decenije. Mujo Hodžić svoj autorski stil u proteklih nekoliko godina profiliše polazeći od osnove naslonjene na bosanskohercegovački narodni muzički izraz, snažno naslonjen na esenciju sevdaha.

Pjesmi je orkestarsko aranžmansko ruho podario Adnan Dado Mušanović, muzički producent MP BHRT koji je u pjesmi odsvirao i dionice klavijatura i gitare, a u snimanju pjesme učestvovali su članovi Orkestra Muzičke produkcije: Amar Češljar (bubnjevi), Dinko Šimunović (kontrabas), Vanja Radoja, Ivana Đurić (violine), Miralem Bašić (prim i bas prim), Nihad Arnautović (brač), Admir Vatreš (harmonika), Ezher Helja (klarinet), Medina Turković i Ajsela Zoronjić (prateći vokali).

Mejrema Bešlija u spotu nosi kreaciju mlade bosanskohercegovačke modne dizajnerice Aide Hodžić, koja je titulu inžinjera tekstila i modnog dizajna stekla na Tehničkom fakultetu u Bihaću. Spot je u potpunosti realizovan kapacitetima BHRT-a, a na čelu ekipe zadužene za realizaciju bio je režiser Rifat Kukić, dok je producent bio Kemal Islam, a u ulozi organizatora ispred Muzičke produkcije bio je Nedžad Dedić. Kamerman je bio Adnan Branković, dok je za svjetlo bio zadužen Admir Garibović. U procesu montaže učestvovali su Zlatko Šćeta, Benjamin Rifatbegović i Dejan Jelić. Naslovnicu singla uradila je Aida Sadžak (Odsjek za elektronski i grafički dizajn BHRT-a).

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.