Skip to main content

Kompanija Telemach BH izabrana je za najpoželjnijeg poslodavca u telekomunikacijama prema glasovima 11.000 posjetilaca MojPosao.ba portala u okviru tradicionalnog izbora Najpoželjniji poslodavac BiH koje organizuje Kolektiv – MojPosao.ba.

Kompanija Telemach BH je od organizacije ovog istraživanja u kojem je nominovano 500 kompanija dobila i priznanje za drugog najpoželjnijeg poslodavca u Bosni i Hercegovini, čime je pozicionirana među TOP 10 Najpoželjnijih poslodavaca u BiH za 2021. godinu.

– Prosječna starost zaposlenika naše Telemach porodice je 36 godina. Naš kolektiv zapošljava čak 39 vrhunskih menadžera ispod 40 godina starosne dobi. Uposlenici Telemacha su lojalni i vrijedni radnici. Duže od deset godina sa nama je čak 64% , a do deset godina čak 36%. Njihova lojalnost mnogo govori i o načinu na koji se u Telemachu postupa prema zaposlenima ali i otvorenosti kompanije prema mladim ljudima kojima kontinuirano pružamo šansu da se profesionalno usavršavaju. Pružajući poslovne prilike mladima dokazujemo da budućnost BiH pripada njima. Upravo naši mladi stručnjaci rade na unapređenju naših servisa, poboljšanju naših ponuda i omogućuju našim korisnicima uživanje u inovativnom vrhunskom EON iskustvu gledanja televizije uz najbolje sportske, zabavne i informativne sadržaje kao i najbržem internetu u BiH – istakao je Admir Drinić, generalni direktor kompanije Telemach BH.

Projekat Najpoželjniji poslodavac u BiH se organizuje već 15 godina, a cilj projekta je promovisanje pozitivne prakse upravljanja ljudskim potencijalima u BiH, motivacija i nagrađivanje kompanija, poboljšanje odnosa poslodavac – zaposlenik, te unapređenje uslova za rad i profesionalni razvoj zaposlenika u BiH.