Skip to main content

Nakon što je održala odlične koncerte u Švedskoj, u Malmeu i Borgholmu, a potom nastupila u Njemačkoj u Hanoveru i u Holandiji u Wijchenu, Hanka Paldum je stigla u Hrvatsku, gdje će u petak, 8. decembra održati koncert u popularnom zadarskom klubu Arsenal. Na koncertu koji nosi naziv „Večer tambure i sevdaha“ Hanka će pjevati prvenstveno sevdalinke, a uz njih i sve svoje najveće hitove. Uz divu sevdaha, na koncertu nastupa i hrvatski pjevač Miroslav Škoro i tamburaški sastav Najbolji hrvatski tamburaši.

„Ova moja aktualna koncertna turneja širom Evrope, pokazala se kao pun pogodak. Ljudi su očito umorni od negativnih vijesti, punih laži i strahova, pa su željni lijepe pjesme, iskrene tople priče a upravo to donosim pred njih na svakom koncertu! Koncerti sa mojim bendom su protekli kao moja životna priča, kao ispovijest uz moje najljepše pjesme i sevdah, što je rezultiralo takvom atmosferom u svim gradovima gdje sam gostovala, gdje su mnogi kroz suze  pjevali sa mnom.

nakon koncerata u švedskoj, njemačkoj i holandiji, hanka stigla u hrvatsku  – na redu je koncert u zadru
Nakon koncerata u Švedskoj, Njemačkoj i Holandiji, Hanka stigla u Hrvatsku  – na redu je koncert u Zadru

Moji su ih koncerti vratili u neko lijepo vrijeme, a publika na koncertima je zvučala kao jedan skladan univerzalni hor, koji u svojim srcima ne poznaju tugu i bol! To mi daje snagu i vjeru, da nije sve tako crno, kao što nam neki nameću, pokušavajući nas dijeliti i razdvajati jedne od drugih!“ komentirala je Kraljica sevdaha koncerte koji su iza nje. „Hvala mojoj divnoj publici, mojim sjajnim muzičarima na čelu sa maestralnim Samirom Hodžićem“, nadodala je Hanka i najavila koncert u Zadru:

„Sretna sam, da mojom pjesmom i svim svojim  bićem uspijevam unijeti radost u ljudska srca, vratiti im osmijeh na njihova lica i  probuditi ljubav, koju svi posjedujemo u neograničenim količinama, kao dar od Boga! Tako će biti i na mom koncertu u Zadru, a baš se tom koncertu posebno radujem“.

Hanka je posljednji put u Zadru pjevala prije 9 godina, a do kraja decembra, pred njom je još jedan humanitarni koncert u Hrvatskoj, u Zagrebu, 22. decembra, u hotelu Sheraton.

Foto: priv. arhiva s aktualne turneje