Skip to main content

Mnogi pjevači sa Balkana krajem godine pakuju kofere i idu za Ameriku. Neki imaju manje ili više uspješne turneje, a skoro rasprodani koncerti potvrda su da Semir Cerić Koke ima vjernu publiku i u obećanoj zemlji.

Naš popularni pjevač narodne muzike i vlasnik hitova “Sanja” , “Aida”, “Život me je prevario”, “Nek ti bude kao meni”, “Treba vremena”, “Glumica”, “Nevjernica”, “Treba vremena”, “Robinja ili kraljica”, “Vjerovala, bolovala”, “Kad te neko spomene”, “Kraj priče”, “Moja dobra vilo” doputovao je sa svojim saradnicima u daleku Ameriku. Zajedno sa Koketom u Ameriku su doputovali njegovi muzičari Adis Kahvić Šobe, Milenko Bujdo, Ramo Pobrić  i Adnan Kuka koji sa Cerićem nastupa posljednjih sedam-osam godina.

semir cerić koke puni dvorane u americi, za novu godinu sprema megadernek u phoenixu
Semir Cerić Koke puni dvorane u Americi, za Novu godinu sprema megadernek u Phoenixu

–  Posljednjih godina u decembru i januaru tradicionalno dolazim u Ameriku. I ovaj put obećavam nezaboravne derneke i dosta dobre muzike i zabave. Za Novu godinu pripremamo jedan megadernek u Phoenixu za koji se traži karta više i koji je organizirao Adem Heco. I u 2024. godini nastavljamo sa dobrim provodima u Americi. Tako se sa vjernom publikom družimo u Detroitu (5. januar), Chicagu (6. januar), Jacksonvilleu (12. januar) i u Tampi (13. januar). Na ovoj američkoj turneji gošća nam je Amela Husović – najavljuje Semir Cerić Koke koji u 2024. godini planira nekoliko velikih koncerata u dvoranama u BiH.

semir cerić koke puni dvorane u americi, za novu godinu sprema megadernek u phoenixu
Semir Cerić Koke puni dvorane u Americi, za Novu godinu sprema megadernek u Phoenixu