Skip to main content

Kibi je najpoznatiji estradni menadžer u Švicarskoj, a sada je oduševio pjesmom “Sine”

“Sine” – Kibi Lubenović poznato je ime među muzičarima u BiH, Srbiji, Crnoj Gori, ali i Švicarskoj, gdje živi i radi već dvije decenije.

Koliko često treba vježbati ?

Ovaj muzičar, pjevač, estradni menadžer iz Kotor Varoši još kao dječak počeo se družiti sa harmonikom, a potom i klavijaturama, koje i danas svira.

Već godinama jedan je od najpoznatijih i najpriznatijih estradnih menadžera u Švicarskoj i zbog organizacije koncerata zapostavio je pjevačku karijeru. Sada je objavio pjesmu “Sine”, za koju je tekst napisala Biljana Vujović, a muziku i aranžman potpisuje njegov stalni saradnik i prijatelj Goran Ratković Rale.

sine kibi
"Sine"- Pjesma sa kojom je Kibi sve oduševio (AUD1O)

– Mastering je uradio Marko Vučković, a prateće vokale je pjevala Lejla Hot. Sve je snimljeno u studiju “Atelje Hit” u Beogradu. Pjesmu “Sine” sam dobio prije godinu dana. Rale je moj iskreni prijatelj i zna da sam razveden i da moja djeca nisu odrasla uz oca. Rale mi je poslao pjesmu i rekao: “Genije, imam pjesmu, ali mi treba neko ko će je emotivno otpjevati, a to si ti”. Nije nimalo pogriješio. Pjesmom “Sine” pogodio me je u srce – kaže Kibi Lubenović koji organizira koncerte velikih zvijezda kao što su Goran Bregović, Halid Bešlić, Željko Joksimović, Mladen Vojičić Tifa, Alen Islamović i Željko Bebek.